Açık lise nedir?

Arda Korludağ

Kilopat
Yer
Andromeda
Bugün 9. sınıfa başladım. Bir anadolu lisesi ortamı çok kötü değişik değişik hareketler yapan bir çok insan var sınıfta çok rahatsız oluyorum. Açık lise'yi gördüm sanırım okula gitmek yerine sadece sınavlara katılıyormuşuz. Açık lise de sınavlar için nerede eğitim görücem. Şimdiki lisemden açık liseye geçebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Moderatörler birkaç yeri düzeltmeyi unutmuşsunuz.

Açık lise özenilecek bir şey değil. Dönem başında kitap veriyorlar, kendin çalışıp, dönem sonlarında sınava giriyorsun. Şimdiki lisenden büyük ihtimalle açık liseye geçebilirsin evet, fakat tavsiye etmem. Zamandan kazanacağım diye bilgi yönünden çok şey kaybedersin.
Moderatörler birkaç yeri düzeltmeyi unutmuşsunuz.

Açık lise özenilecek bir şey değil. Dönem başında kitap veriyorlar, kendin çalışıp, dönem sonlarında sınava giriyorsun. Şimdiki lisenden büyük ihtimalle açık liseye geçebilirsin evet, fakat tavsiye etmem. Zamandan kazanacağım diye bilgi yönünden çok şey kaybedersin.

Çözüm
Bugün 9. sınıfa başladım. Bir anadolu lisesi ortamı çok kötü değişik değişik hareketler yapan bir çok insan var sınıfta çok rahatsız oluyorum. Açık lise'yi gördüm sanırım okula gitmek yerine sadece sınavlara katılıyormuşuz. Açık lise de sınavlar için nerede eğitim görücem. Şimdiki lisemden açık liseye geçebilir miyim?

Maddi gücünüz varsa özele geçin.

Maddi gücünüz varsa özele geçin.
Eğer LGS puanı düşükse ki bulunduğu ortamdan o anlaşılıyor özel okullar daha beter öğrenciyi puanına göre zengin şımarık çocukların yanına veriyor orada da serseriler var en pahalı kolejde okumuştum ortaokulda burslu olarak ve hayatımın en berbat zamanlarıydı. Devlet kesinlikle daha iyi.

Üniversite olarak hedefin büyükse açık liseyi düşünmemen gerek. Ortamı boş ver, sen kendine bak. Çalış dersini. Açık lisede planlı ve programlı çalışıp iyi bir bölüm kazanmak zor. Anadolu'da olduğuna göre belli bir kapasiten var. Bu kapasiteyi harcama açık lisede.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı