Açık Lise sınavında Edebiyat dersini boş bırakmak

28371

Centipat
Açık lise sınavında Türk Dili ve Edebiyatı dersini boş bırakırsam eğer bu dersin puanı haliyle sıfır olacağından ve dersten kalmış olacağımdan ortalamama yansır mı? Yoksa sonraki dönemde 45 puanı geçmiş bir not yaparsam mı dahil oluyor?

Hocam edebiyatı yapmanız lazım o zorunlu ders.

Hocam edebiyatı yapmanız lazım o zorunlu ders.

Hocam biliyorum ama eğer 45 puanın altında bir puan yaparsam, örneğin boş bırakırsam tüm soruları bu puan geçmek için gerekli puanın altında olduğu için ortalamama dahil olur mu? Bunu merak ediyorum.

Hocam biliyorum ama eğer 45 puanın altında bir puan yaparsam, örneğin boş bırakırsam tüm soruları bu puan geçmek için gerekli puanın altında olduğu için ortalamama dahil olur mu? Bunu merak ediyorum.

Hocam ne ortalaması tam anlayamadım açık lisede ortalama diye bir şey yok kredi ve vermen gereken zorunlu dersler var siz neden bahsediyorsunuz tam olarak?

Hocam ne ortalaması tam anlayamadım açık lisede ortalama diye bir şey yok kredi ve vermen gereken zorunlu dersler var siz neden bahsediyorsunuz tam olarak?

Kısaca Edebiyat dersini boş bırakırsam o dersi bir sonraki dönem tekrardan aynı dönemin dersini verebilir miyim bunu merak ediyordum. Ortalama konusunu Açık Lise TV'nin bir videosunda duymuştum hocam.

Kendinize yazık edersiniz. Bahsettiginiz şekilde evet bir sonraki dönem alabilirsiniz ama bu alakasız olur. Şu an sallasanız bile yapın çünkü zorunlu ders bunu zamanında yapın ki bir sonraki dönemin edebiyatları ile birikmesin. Her dönem olan zorunlu dersleri döneminde bitirin. Zorunlu dersi kalıp yıllarca bitirmeye çalışan gördüm.

Hocam benim de şu anda vermem gereken 8 ortak ders kaldı 4 tanesini yarınki sınavlarda yapacağım ingilizcede ortak sınav ancak yüksek ihtimalle yapamayacağım İngilizceyi geçemessem diğer dönemki sınavlarda 5 ortak dersmi yapmam gerekecek?

Ortak derslerde geçmek için ya vermeniz gerekiyor ya da 3 kere aynı dersten kalıp muaf olarak geçeceksiniz. böyle yapa yapa ortak dersiniz kalmaz daha önceden kaldığınız ortak dersler varsa bakın 3.kez gireceklerinizi hep önceliğe koyun ki muaf olup bitsin.

Hocam edebiyata şuana kadar hiç bakacak vaktim olmadı maalesef ve şimdi başlasam yetişmesi çok zor görünüyor. Eğer diploma notuna çok kötü bir etkisi olmayacaksa boş bırakmak istiyorum. Amacım bu dersi düşük bir notla geçmiş olmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…