1-) açık lise veya normal liseyle alakası yok üniversitenin. YKS sınavına girip yeterli puanı alırsan istediğin yerde üniversite oluyabilirsin.
2-) ben 2016'da kayıt olmuştum mahallemde bulunan açık eğitim bürosu vardı.
3-) ders çalışmak açısından açık lise daha mantıklı olabilir tabii 3 ayda bir sınava gidip 10-12 sınava gireceksin bunlara çalışabileceksen gayet iyi olur.
4-) bu sorunu anlamadım.
5-) yaşı geçmiş veya okuldan atılmış kişiler için açılmış zamanında. 192 kredilik sistemi vardı şu an sanırım 170'lere düşmüş. Aldığın derslerle bu krediyi tamamlamaya çalışıyorsun. Yüz yüze eğitimi yok 3 ayda bir sınava giriyorsun.
6-) Kalma diye bir şey yok, istersen mezun olmak için tamamlaman gereken krediyi 10 senede tamamla.(Dönem başlarında kaydını yenilediğin sürece 15 sened bile okuyabilirsin)
Kalmak yok ama şöyle bir şeyi var: Mesela bir dersi 3 defa üst üste geçemezsen o dersten muaf oluyorsun. Bu bir yandan iyi bir yandan kötü. Erken mezun olman için matematik, fizik gibi derslere iyi çalışman lazım.
7-) tamamını bu siteden öğrenebilirsin.
Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi
Şunu da ekleyeyim amacın açık liseye geçip işe vs girmekse önermem. Açık lise dersleri zor demiyorum ama zamanında mezun olabilmen için çalışman lazım bunun yanında sağlam bir üniversite ve bölüm düşünüyorsan açık liseye geçmeni öneririm. Diğer türlü zulüm olabilir
Ben 2016'da girip 2019'da mezun olmuş biriyim. Bazı kuralları değişmiş olabilir daha öğrenmek için bu dediklerimi teyit etmek amacıyla mevcut okuyan kişilere sorabilirsin.