Açık lise tam olarak nedir ve nasıl işler?

y1mus4

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, Anadolu lisesine gidiyorum, 9. sınıfım ve bu sene sınıfta kaldım. Sınıfta bulunan 5-6 kişi yüzünden hiçbir dersi doğru dürüst anlayamadım. Açık liseye geçip üniversite okumak istiyorum fakat açık lise hakkında hiçbir bilgim yok. Aşağıdaki sorduğum sorulara cevap verirseniz sevinirim.

1-) açık liseden üniversite okunabilir mi?

2-) açık liseye nasıl kayıt olabilirim? Şartları neler?

3-) açık liseye geçmek mantıklı mı?

4-) açık liseden mezun olup -eğer ki varsa- üniversiteye geçiş nasıl olur?

5-) açık lisenin mantığı nedir?

6-) açık lisede kalma mantığı nasıl işliyor?

7-) açık liseye geçmek istersem kayıt tarihlerini nereden öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
1-) açık lise veya normal liseyle alakası yok üniversitenin. YKS sınavına girip yeterli puanı alırsan istediğin yerde üniversite oluyabilirsin.
2-) ben 2016'da kayıt olmuştum mahallemde bulunan açık eğitim bürosu vardı.
3-) ders çalışmak açısından açık lise daha mantıklı olabilir tabii 3 ayda bir sınava gidip 10-12 sınava gireceksin bunlara çalışabileceksen gayet iyi olur.
4-) bu sorunu anlamadım.
5-) yaşı geçmiş veya okuldan atılmış kişiler için açılmış zamanında. 192 kredilik sistemi vardı şu an sanırım 170'lere düşmüş. Aldığın derslerle bu krediyi tamamlamaya çalışıyorsun. Yüz yüze eğitimi yok 3 ayda bir sınava giriyorsun.
6-) Kalma diye bir şey yok, istersen mezun olmak için tamamlaman gereken krediyi 10 senede tamamla.(Dönem başlarında kaydını yenilediğin sürece 15 sened bile okuyabilirsin)
Kalmak yok ama şöyle bir şeyi var: Mesela bir dersi 3 defa üst üste geçemezsen o dersten muaf oluyorsun. Bu bir yandan iyi bir yandan kötü. Erken mezun olman için matematik, fizik gibi derslere iyi çalışman lazım.
7-) tamamını bu siteden öğrenebilirsin.

Şunu da ekleyeyim amacın açık liseye geçip işe vs girmekse önermem. Açık lise dersleri zor demiyorum ama zamanında mezun olabilmen için çalışman lazım bunun yanında sağlam bir üniversite ve bölüm düşünüyorsan açık liseye geçmeni öneririm. Diğer türlü zulüm olabilir

Ben 2016'da girip 2019'da mezun olmuş biriyim. Bazı kuralları değişmiş olabilir daha öğrenmek için bu dediklerimi teyit etmek amacıyla mevcut okuyan kişilere sorabilirsin.

Eğer disiplinli biriysen açık liseye kesinlikle geçmen lazım. Şuanlık okullar boş yerler.

1) Okunabilir tabii neden okunamazsın? Eğer derslerini çalışır YKS kazanırsan okursun.

2) Sen şartları karşılıyorsun. Sınıfta kaldığın için. Halk eğitime gidip kayıt olabilirsin. Muhtemelen bir sonraki kayıt tarihleri ağustos sonu eylül başı gibi açılır.

3) Bence bu şartlarda mantıklı. Okulda geri kalıyorsun, toparlayamıyorsun. Ama açık lisede sana karışan eden yok. Eğer öğlen 2'de 3 de kalkacaksan hiç geçme tabii ki.

4) Açık liseden mezun olduğunda herkes gibi üniversiteye girersin. 1. cevap da anlattığım gibi.

5) Açık lisede sınıf yoktur. Dönem mantığı vardır. 9. sınıf 1-2 dönem, 10. sınıf 3-4 dönem. Böyle 8 döneme kadar gidiyor. Zorunlu derslerini verdiğin zaman, 8 dönem şartını tamamladığın ve 170 krediye ulaştığın an mezun olursun.

6) Açık lisede kalma diye bir şey yok. Bir dersi 2 sınav boyunca veremezsen ondan muaf oluyorsun. Bir daha sınavlarına girmiyorsun yani. Edebiyat hariç. Ondan illa geçmen lazım.

7) Kayıt tarihleri meb açık lise sitesinde açıklanıyor. İleriki kayıt tarihleri muhtemelen ağustos sonu eylül başı gibi olacak.

Kusura bakmayın biraz meşgul olduğumdan dolayı bayadır giremiyorum. Sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim. Fakat ben bu açık liseye geçme işini birkaç kişiye daha sordum bana 18 yaş sınırı olduğunu, kendi arkadaşlarınında geçmeye çalışıp yaş yetersizliliğinden giremediklerini söylüyorlar. Doğru mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…