Açık lise ve tecil

• Konuyu başlatan EM10
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 6.215

EM10

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 19 yaşındayım. Psikolojik nedenlerden dolayı yarım bıraktığım eğitim hayatıma tekrardan başlama kararı aldım. Açık liseye bu yil kayıt olacağım, 1 senedir köpek gibi TYT AYT çalışıyorum. Çok kararlı ve emin adımlarla gidiyorum. Fakat şöyle bir sorun ile karşı karşıya kaldım "askerlik" ve yoklama için 3 ay bir sürem var, bu süre içerisinde tecil ettirmem gerekiyormuş. Size olan sorum şu; açık liseye başladığim evrede askerliği tecil ettirip, lise diplomamı almak istiyorum. Ve bu evrede YSK sınavına girmek istiyorum. Üniversiteye yerleşmek ve mezun olana kadar tecil ettirmek. Bu mümkün olabilir mi? Çok fazla dert yanıyor, kendimi çaresiz hissediyorum. Her şeyin bu denli üst üste gelmesi yaşama arzumu yavaş yavaş yok ediyor. Buraya kadar okuyan ve bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olursa mutlu olurum. Kendinize iyi bakın.

Evet bir arkadaşım 29 yaşına kadar açık öğretim üniversite okuyarak askere gitmeme kararı aldı. soruna gelecek olursak, evet mümkün. Sürekli alttan ders bırakıyor ve her dönem para ödüyor. Bana kendi görüşümü soran olmadı ancak yine de söyleyeyim, eğer hayatınızda hiç heyecan yoksa, çok monoton ve basit geçiyorsa bir anda tecili bozup yapın askerliği, belki hoşunuza gitmeyecek olacağınız yer ama askerlik bittikten sonra gitmesem de olurmuş dersiniz, aradan biraz daha zaman geçer aslında bi yandan iyi oldu değişiklik oldu dersiniz, konfor alanınızdan zorla çıkmanın en kolay yolu askerlik.

Son düzenleme:
Evet bir arkadaşım 29 yaşına kadar açık öğretim üniversite okuyarak askere gitmeme kararı aldı. soruna gelecek olursak, evet mümkün. Sürekli alttan ders bırakıyor ve her dönem para ödüyor. Bana kendi görüşümü soran olmadı ancak yine de söyleyeyim, eğer hayatınızda hiç heyecan yoksa, çok monoton ve basit geçiyorsa bir anda tecili bozup yapın askerliği, belki hoşunuza gitmeyecek olacağınız yer ama askerlik bittikten sonra gitmesem de olurmuş dersiniz, aradan biraz daha zaman geçer aslında bi yandan iyi oldu değişiklik oldu dersiniz, konfor alanınızdan zorla çıkmanın en kolay yolu askerlik.

Bu dediğinizi her zaman yapabilir. Şu an bir şeye odaklanmışken 6 ay amelelik yapması hiç iyi gelmeyecektir. Zaten psikolojik nedenler yüzünden elindekileri bırakmış.

@EM10 Lise için 22 yaşının bittiği yılın sonuna kadar mezun olmanız gerekiyor. Üniversite için de 28 yaşının bittiği yılın sonuna kadar. Bu sınırlara girmiyorsanız ve bakaya kalmadan önce liseye kayıt yaptırabiliyorsanız 28'in sonuna kadar zamanınız var.

Ben gerektiğinde mezuna kalmayı hedefliyorum. Açık değil, örgün bir hukuk fakültesi kazanma hedefim var. Askerliği yapmak sorun değil, 6 aylık geri kalma durumu beni mahveder diye düşünüyorum. Tam her şeye o kadar bağlanmışken ve yaşıtlarımdan bu kadar geç kalmışken.... tek istediğim şey oldukça yaşlı anne ve babamı henüz hayattayken gururlandırmak, mutlu etmek...

Bu dediğinizi her zaman yapabilir. Şu an bir şeye odaklanmışken 6 ay amelelik yapması hiç iyi gelmeyecektir. Zaten psikolojik nedenler yüzünden elindekileri bırakmış.

@EM10 Lise için 22 yaşının bittiği yılın sonuna kadar mezun olmanız gerekiyor. Üniversite için de 28 yaşının bittiği yılın sonuna kadar. Bu sınırlara girmiyorsanız ve bakaya kalmadan önce liseye kayıt yaptırabiliyorsanız 28'in sonuna kadar zamanınız var.
Liseyi 22 yaşından önce bitirebilirim. 3 gün sonra lise kayıtları başlıyor. Liseyi bitirdikten sonra tekrar tecil yaptiramayacagimi söylüyor bazı siteler. Ve yks için mezuna kalma payını da düşünüyorum bir yandan. Dediğiniz gibi, askerlik bana şu evrede gerçekten iyi gelmeyecek. Hedefim hukuk fakültesi kazanmak. her neresi çıkarsa çıksın, cok yoğun çalışıyorum. Biraz daha açar mısınız konuyu, mesela liseyi bitirdiğimde mezuna kalma payım olacak mı? Gerçekten bu hususları bilmiyorum. Çok yoğun stresli bir hayatım, duruşmalar hastaneler derken gerçekten her şeyden uzak kaldım..

Liseyi 22 yaşından önce bitirebilirim. 3 gün sonra lise kayıtları başlıyor. Liseyi bitirdikten sonra tekrar tecil yaptiramayacagimi söylüyor bazı siteler. Ve YKS için mezuna kalma payını da düşünüyorum bir yandan. Dediğiniz gibi, askerlik bana şu evrede gerçekten iyi gelmeyecek. Hedefim hukuk fakültesi kazanmak. Her neresi çıkarsa çıksın, cok yoğun çalışıyorum. Biraz daha açar mısınız konuyu, mesela liseyi bitirdiğimde mezuna kalma payım olacak mı? Gerçekten bu hususları bilmiyorum. Çok yoğun stresli bir hayatım, duruşmalar hastaneler derken gerçekten her şeyden uzak kaldım.

Dostum liseden mezun olduktan sonra 3 yıl tecil hakkın var. FAKAT 22 yaşını geçemezsin. Atıyorum 21'de mezun oldun tecilin 1 yıl sonra bozulur. (diye hatırlıyorum.)

Hayatında da başarılar, sabırlar dilerim. Dert dertle kıyaslanmaz ama ben de 2010 üniversite girişliyim. Hala lisans okuyorum. Çeşitli olaylar ve çöküşler silsilesi ile gitmedim, dondurdum, değiştirdim vs vs. Herkesin kendince bir derdi var. Benim nacizane görüşüm hiçbir şeye kurtuluşun olacakmışcasına bu kadar bağlanma. Sonra elinde kalınca daha da dibe gidiyorsun. Mutluluk veya mutsuzluk gibi olumlu, olumsuz hazlar değil de iç huzurunu yakalamaya çalış. Bunu elde ettiğin zaman seni çok üzen ya da mutlu eden bir şey de olsa içinde hiçbir dalgalanma olmadığını görüyorsun. O çok rahatlatıcı. Daha doğru kararlar almanı sağlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı