Bende 12. sınıf öğrencisiyim. Okulda gerçekten verim çok azalıyor. Sayısal bölümü olmamıza rağmen sorumlu olmadığımız dersler işleniyor. Örneğin inkılap tarihi ,almanca vs.
Açık liseye geçmek mantıklı olabilir. Eğer gerçekten çok disiplinli ,programlı çalışırım dersen açık liseye geç. Kendine çok sağlam bir çalışma programı hazırlaman gerekiyor.
Aksi taktirde açık liseye geçince hafiftende olsa bir tatil havasına girersen işler çok kötüye gider.
Açık liseye geçtiğinde boşlukta hissedebilirsin.
Çalışma programı yapabilme için de Youtube'deki rehber videoları izleyebilirsin.
Açık liseye geçersen zaten kendine bir kaç tane Youtube kanalı belirlemen gerekiyor konu anlatımı için. Çünkü konu anlatım kitaplarında tam öğrenemezsin, tam verim alamazsın diye düşünüyorum kendimden baz alarak. Bazı konular gerçekten anlatım gerektiriyor. Zaten emin ol milli eğitim hocaları güncel müfredata hakim değiller. Youtube'deki bazı kanallar gerçekten işini çok iyi yapıyorlar.
Yani kısacası benim önerim eğer kendini sıkı tutup, programlı çalışacaksan tabikide açık lise çok daha mantıklı.