Açık lisede askerlik tecilinde ise sonuna kadar mı tecil yapılabiliyor?

Hocam 1 sınavdan kaç kredi alıyorsunuz? 5 dönemde 170'i tamamladınız mı? Kaç krediyle başladınız, daha önceden örgünde miydiniz?
Daha önceden örgündeydim. 1 sınavdan değişiyor derse göre mesela matematikten 4, edebiyattan 4 ama tarih gibi derslerden 2 kredi alınıyor örnek veriyorum. Örgünden geçtiğimde 170 kredi ile başlattı. 5. dönemde geçtim örgüne 11. sınıfta.

Evet hocam aynen öyle. Araştırdıklarım da aynen böyle gösteriyor. Ama ek sınav dönem olarak sayılacak mı bilmiyorum. Çünkü benim bir tek dönem şartım kalıyor geriye. Mart'ta zorunlu derslerin hepsini verebilirim ama mezun olabilmek için 2 dönemim kalıyor sizinde dediğiniz gibi.

Hocam çok az gelmiyor mu ya? Bitmez ki 10 yılda.
Hayır hocam, bir dönemde maksimum 35 kredi kazanabiliyorsun. Eğer 100 kredi ile başlarsan 2 dönemde kredi şartını halledebilirsin ki 100 kredi bence az bir kredi. Zaten 10. sınıfta geçersen sana 80-90 kredi veriyor tahminen.

Hocam 0'dan başlıyorsun eğer direkt açık liseye kayıt olduysan ve sanırım sınavdan makx 35 kredi alabiliyorsun. Ortalama bir sınavdan 10 kredi alsak, yılda 3 sınav oluyor yılda 30 kredi almış oluruz. 15 kere sınava girsen ortalama 10 kredi alsan 180 oluyor.

Sen 9. sınıfta kayıt olursan tabii doğal olarak 0 kredi ile başlarsın ve normal lise gibi 4 sene de mezun olursun.

Sen 9. sınıfta kayıt olursan tabii doğal olarak 0 kredi ile başlarsın ve normal lise gibi 4 sene de mezun olursun.
Aynen öyle hocam. Direkt TYT ve AYT'den çıkacak konular zaten açık lise sınavlarında çıkıyor yani direkt TYT ve AYT çalışmak daha mantıklı o halde değil mi?

Aynen öyle hocam. Direkt TYT ve AYT'den çıkacak konular zaten açık lise sınavlarında çıkıyor yani direkt TYT ve AYT çalışmak daha mantıklı o halde değil mi?
Açık lise sınavları gayet kolay zaten. Sen YKS çalış. Açık lise sınavlarına da son 1 hafta çıkmış sorulara baksan yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…