Çözüldü Açık lisede ders seçilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Yalova/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenciyiz aga.
Arkadaşlar merhaba.
4.döneme kayıt yeniledik bugün ve şimdi aralıktaki sınav için ders seçmeye çalıştım ama hata verdi hata ektedir;
Acaba sınavdan önce mi seçmem lazım?
Hiçbir dersi seçemiyorum.

D0D7FABC-6635-46D7-AD93-9DD3029AC6D5.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.
4.döneme kayıt yeniledik bugün ve şimdi aralıktaki sınav için ders seçmeye çalıştım ama hata verdi hata ektedir;
Acaba sınavdan önce mi seçmem lazım?
Hiçbir dersi seçemiyorum.

Eki Görüntüle 2308906

Hocam önceki dönemden kalmış dersleri seçmeniz gerekiyor. Mesela 5. dönemden kalmış dersiniz var ise size 6'yı seçtirmez.

Hocam iyi de geçtiğim dersleri de seçemiyorum.

A dersinin 6. dönem dersini almadan önce 5. dönem dersi varsa onu almalısınız, her derste farklı bu. B dersinin mesela alttan dersi yoksa doğrudan 6. dönem dersini de alabiliyorsunuz ve doğrudan otomatik olarak ders seçimi de yaptırabilirsiniz, öyle bir buton var. Seçim yaptıktan sonra onaylamadan önce de kontrol edersiniz çünkü muaf dersleri seçmesin sistem, onları da çıkartırsınız.

A dersinin 6. dönem dersini almadan önce 5. dönem dersi varsa onu almalısınız, her derste farklı bu. B dersinin mesela alttan dersi yoksa doğrudan 6. dönem dersini de alabiliyorsunuz ve doğrudan otomatik olarak ders seçimi de yaptırabilirsiniz, öyle bir buton var. Seçim yaptıktan sonra onaylamadan önce de kontrol edersiniz çünkü muaf dersleri seçmesin sistem, onları da çıkartırsınız.

Hocam ben şimdi 3.dönemden 4.döneme geçtim mesela 3.dönemin edebiyat dersini geçtim ama 4.dönemin edebiyatını seçemiyorum, bu neden olabilir?

Kredi ya da ders sınırını aşıyor olabilirsiniz. Dönemlik 35 kredilik ders ve en fazla 12 tane ders seçebiliyorsunuz. Seçerken nasıl bir hata veriyor? 3. dönem dersini geçtiyseniz, 4. dönem dersini seçebilmeniz lazım.

Kredi ya da ders sınırını aşıyor olabilirsiniz. Dönemlik 35 kredilik ders ve en fazla 12 tane ders seçebiliyorsunuz. Seçerken nasıl bir hata veriyor? 3. dönem dersini geçtiyseniz, 4. dönem dersini seçebilmeniz lazım.
Geçtiğim dersi seçtiğim zamanda bu hatayı veriyor, 3.dönem dersini geçtiğim halde 4.dönem'i seçemiyorum.
1726167876059.png

@Emir Bozat, 3. dönemden hangi dersleriniz gözüküyor? Sistem önce onları seç, sonra 4. dönem derslerini alırsın diyor olmalı.

Çözüm
@Emir Bozat, 3. dönemden hangi dersleriniz gözüküyor? Sistem önce onları seç, sonra 4. dönem derslerini alırsın diyor olmalı.

Evet hocam öyleymiş, kaldığım dersleri seçtim öyle seçebildim 4.dönem derslerini. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı