Çözüldü Açık lisede dönem nasıl bitiyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

basquiat

Centipat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle açık liseye yeni geçtim ve kalan zorunlu ders sayısı 35 olarak görünüyor. Toplam kredim 71, bu 35 dersi verince 1 dönem mi bitiyor? Bunu anlayamadım, bilen birileri yardım edebilirse sevinirim.

Alttaki yerde de zorunlu ders sayısı 0 diyor, şu an ders mi seçmem gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    24,4 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba.

Bu kısım, toplam kaç kredinizin kaldığını gösterir. Mezun olabilmeniz için 170 krediye sahip olmalısnıız.

Kırmızıyla çizdiğim yerler de dönem ve zorunlu ders sayısı. Toplam 8 dönem ve üzeri okumalısınız. Zorunlu dersiniz de kalmamalı. Ya muaf olmalı ya da başarılı olmalısınız. Bir dersin sınavından 3 sınav kalırsanız da muaf oluyorsunuz. Kredisini alamıyorsunuz. Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muaf olamıyorsunuz, o dersi başarmak zorundasınız. Genel olarak 170 kredi, 8 dönem zorunluluğu ve ortak dersin kalmaması şartlarını sağladığınız an mezun olursunuz.
Merhaba.

Bu kısım, toplam kaç kredinizin kaldığını gösterir. Mezun olabilmeniz için 170 krediye sahip olmalısnıız.

Kırmızıyla çizdiğim yerler de dönem ve zorunlu ders sayısı. Toplam 8 dönem ve üzeri okumalısınız. Zorunlu dersiniz de kalmamalı. Ya muaf olmalı ya da başarılı olmalısınız. Bir dersin sınavından 3 sınav kalırsanız da muaf oluyorsunuz. Kredisini alamıyorsunuz. Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muaf olamıyorsunuz, o dersi başarmak zorundasınız. Genel olarak 170 kredi, 8 dönem zorunluluğu ve ortak dersin kalmaması şartlarını sağladığınız an mezun olursunuz.

Çözüm

8 dönem ne kadar sürüyor acaba o konuda bir bilginiz var mı bir de şu anlık ders seçmeme gerek yok değil mi kredim eksik olursa seçeyim. Doğru mudur?

@basquiat, her bir sınav dönemini, dönem olarak düşünebilirsiniz. Ortak derslerinizin hepsini seçin. Seçebildiğiniz kadar seçin, o derslerin hepsini başarmak mecburiyetindesiniz. Ortak dersiniz kalırsa mezun olamıyorsunuz.

Seçtim ama hala 35 diyor bir sorun olur mu? Ya da başka bir yerde mi yazıyor bulamadım.

@basquiat, 35 kredilik ders alabiliyordunuz en son. Fazlasını seçmeye çalıştığınızda sistem hata veriyorsa, maksimum kredide ders seçtiğiniz içindir.

Evet 12'den fazla seçilmiyor ama kredim şu an 71 12 derside seçinde 35 kredi diyor 106 kredi oluyor toplam 170 nasıl oluyor?

Bu şekilde gözüküyor doğru mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    64,5 KB · Görüntüleme: 6
@basquiat, toplam 170 birden olmuyor. Siz sınava girdikçe o krediyi topluyorsunuz. Kredi şartını sağlasanız da zorunlu ders şartını ve dönem şartını sağlamıyorsunuz. Mezun olamazsınız. Seçebildiğiniz kadar ortak ders seçmelisiniz bu dönem için.

Seçtim fotoğrafta doğru mu acaba bir de sınava yakın zamanlarda duyurulurda paylaşılıyor değil mi ve çıkmış sorular veya e-kitap olarak baksam nerelerden başlayacağım bunları nasıl öğrenebilirim?

Gördüğüm kadarıyla seçebildiğiniz tüm dersleri seçmişsiniz. Açık lise ile alakalı duyuruları YouTube'dan Açık Lise TV'den ve MEB'in AÖL sayfasından takip edebilirsiniz. Ders konusunda da Açık Lise TV yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…