Çözüldü Açık lisede dönem ne anlama gelir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sawyzee

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400F & GTX1650
@corgumo, siz kalarak mı açık liseye geçtiniz? Bir de 4. dönemdesiniz, zorunlu olarak tamamlamanız gereken 8 dönem var.
@corgumo, konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru var mı?
Hocam benim kafamı bir şey cok karıstırdı ve yardım istiyorum, sayısızca forum gezdim bir şey anlamadım. Ben acıktan liseye kayıt oldum ve dönemim 5 diyor, bu dönem ne anlama geliyor? Kaçıncı sınıfta oldugumu nasıl anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Açık lisede dönem sistemi vardır ve sınıf sistemi yoktur. Gerekli mezuniyet şartını sağlayana kadar sınava giriyorsunuz. Açık liseden mezun olabilmeniz için zorunlu olarak 8 dönem okumanız gerekir. Dönemlerın sınıf karşılığı da şunlardır:
  • 1 ve 2. dönem 9. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
  • 3 ve 4. dönem 10. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
  • 5 ve 6. dönem de 11. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
  • 7 ve 8. dönem de 12. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
Döneminizde 5 diyorsa siz şu an 11. sınıfın 1. dönemindesiniz. Konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
Açık lisede dönem sistemi vardır ve sınıf sistemi yoktur. Gerekli mezuniyet şartını sağlayana kadar sınava giriyorsunuz. Açık liseden mezun olabilmeniz için zorunlu olarak 8 dönem okumanız gerekir. Dönemlerın sınıf karşılığı da şunlardır:
  • 1 ve 2. dönem 9. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
  • 3 ve 4. dönem 10. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
  • 5 ve 6. dönem de 11. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
  • 7 ve 8. dönem de 12. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
Döneminizde 5 diyorsa siz şu an 11. sınıfın 1. dönemindesiniz. Konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Çözüm
Hocam benim kafamı bir şey cok karıstırdı ve yardım istiyorum, sayısızca forum gezdim bir şey anlamadım. Ben acıktan liseye kayıt oldum ve dönemim 5 diyor, bu dönem ne anlama geliyor? Kaçıncı sınıfta oldugumu nasıl anlayabilirim?
sınıf yok dostum sana belirli bir dönem veriliyor dönem içinde 170 kredi toplarsan resmi olarak mezun oluyorsun seçtiğin derslere göre kredin artıyor kredi alman için 45 ve üstü puan alman gerek seçtiğin derslerin sınavlarından seçtiğin dersin sınavlarını 3 kere geçemezsen o dersten kalıyorsun seçmeli ders alabiliyorsun o derslerin yerine

sınıf yok dostum sana belirli bir dönem veriliyor dönem içinde 170 kredi toplarsan resmi olarak mezun oluyorsun seçtiğin derslere göre kredin artıyor kredi alman için 45 ve üstü puan alman gerek seçtiğin derslerin sınavlarından seçtiğin dersin sınavları 3 kere geçemezsen o dersten kalıyorsun seçmeli ders alabiliyorsun o derslerin yerine
aynen üstteki arkadaşın dediği gibi benim yazdığım metnin ilk kısmına takılma geri kalanı biliyorsundur zaten

Rica ederim. Aklınıza takılan her açık lise sorusu için yeni konu açıp beni etiketleyin, size yardımcı olacağım.

Teşekkür ederim hocam Allah'a emanet olun iyi geceler.

Rica ederim. Aklınıza takılan her açık lise sorusu için yeni konu açıp beni etiketleyin, size yardımcı olacağım.

Hocam fazla soru soruyorum kusura bakmayın.
AOL'de Okuduğu Dönem:4
Toplam Dönem:5
Hangisi doğru ben bunu tam anlayamadım şu an aklıma gledi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı