Açık lisede kalınan dersin kredisini ne zaman verilir?

Tarıkımo

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050
Meslek
Öğrenci
Ben matematik-3 dersini geçememiştim 1.dönem sınavında. 2.dönem sınavında matematik-3 ve 4'e gireceğim, ben bu ikisini 2 ve 3.dönemde de geçemezsem dersten muaf olduğumu biliyorum ama kredi vermek için seçmeli ders seçmek gerekiyormuş. Ben 3 kere matematikten kalsam bunların kredisini hangi dönem sınavında vereceğim ve açık lisede sınıfta kalma olayı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben matematik-3 dersini geçememiştim 1.dönem sınavında. 2.dönem sınavında matematik-3 ve 4'e gireceğim, ben bu ikisini 2 ve 3.dönemde de geçemezsem dersten muaf olduğumu biliyorum ama kredi vermek için seçmeli ders seçmek gerekiyormuş. Ben 3 kere matematikten kalsam bunların kredisini hangi dönem sınavında vereceğim ve açık lisede sınıfta kalma olayı var mı?
Sınıfta kalma değilde mezuniyeti uzatma var. Ek olarak dersten muaf olabilmek için zorunlu ders olmaması gerekiyor. Buna dikkat etmelisin (matematik eğer değişmemiş ise zorunlu değil)
Sorumlu dersleri tamamlayıp mezuniyet için yetecek kredi ve dönem sayını bitirmen yeterli olacaktır. Kaldığın dersler için dönem sınavları oluyor onlar ile telafi edebilirsin. (Sistem değişmediyse)

Açık lisede sınıfta kalma durumu farklı işliyor ve genellikle derslerden başarısız olsanız da belirli bir düzen içinde dersleri tekrar alma imkanı bulunuyor. Ancak, sizin durumunuzda 3 kere matematik dersinden kaldığınızda. Eğer matematik-3 ve matematik-4 derslerini geçemezseniz, bu derslerin kredilerini almak için seçmeli ders seçmeniz gerekebilir.

Açık lisede sınıfta kalma durumu farklı işliyor ve genellikle derslerden başarısız olsanız da belirli bir düzen içinde dersleri tekrar alma imkanı bulunuyor. Ancak, sizin durumunuzda 3 kere matematik dersinden kaldığınızda. Eğer matematik-3 ve matematik-4 derslerini geçemezseniz, bu derslerin kredilerini almak için seçmeli ders seçmeniz gerekebilir.
Anladım. Yani ben matematik-3 ve 4'ten kaldığımda 3.dönem sınavında onların kredisini tamamlayacak seçmeli ders seçeceğim değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı