Açık lisede mezun olmadan YKS başvurusu yapılır mı?

metin2oynuyorum

Hectopat
Makaleler
3
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
Dönemim 8 yani 12. sınıfım açık liseye göre.
Açık liseye geçince kredi eksiğim olduğu için temmuz ayında mezun olacağım.
Diploma da 1-2 ayda basılır desek ağustos sonlarına doğru ben diplomamı alırım diye düşünüyorum.
Ben YKS için başvuru yapıp üniversite sınavına girebilir miyim?

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
Hocam müsaitsen eğer bakar mısın?

Eğer ÖSYM öğrenci sisteminede ...... Okuldan mezun olarak gözüküyorsan başvuru yapabilirsin Önemli olan sisteme geçmesi diploma basım süresi pek önemli değil bence sistemde senin dediğim gibi okuldan mezun gözükmen önemli istersen onu kontrol edip o şekilde işlemlerini yapabilirsin.

Hocam okullarda yapılıyor ve hala okuyorlar 12. sınıf öğrencileri o nasıl oluyor ki?

Hocam okullarda yapılıyor ve hala okuyorlar 12. sınıf öğrencileri o nasıl oluyor ki?
Kusura bakmayın orasını bende tam bilmiyorum. Yanlış bir bilgi verip sizi yanlış yönlendirmek istemem belki bu konuda daha bilgili bir arkadaş size dönüş yapar.

Açık liseyi bir yıl içerisinde bitirebilecek durumdaysanız, üniversite sınavına kayıt yapabiliyorsunuz. Üniversite sınavını kazanıp yerleştikten sonra hâlâ liseyi bitiremezseniz de kazandığınız üniversite, yıl sonuna kadar lise diplomanızın aslını götürmenizi bekliyor. Geçici diplomayla kayıt yapabiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…