Açık lisede nasıl mezun olunur?

BlackMaster

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben 2 sene lisede kaldımda şu an 9 sınıf olarak gözüküyorum kaydımı açığa aldıracağım nasıl mezun olabilirim? Açıktan ne yapmam gerek mesela ben açıktan 4 sene okumak yerine kısa bir şekilde bitirebilir miyim? 1 senede, 2 senede falan bilmiyorum bir de şöyle bir sorumda var ben kaydığımı açığa aldırdığımda kendi isteğimle okula gidebilir miyim? Yani dersi dinlemek için filan izin var mı bunu da cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ben 2 sene lisede kaldımda şu an 9 sınıf olarak gözüküyorum kaydımı açığa aldıracağım nasıl mezun olabilirim? Açıktan ne yapmam gerek mesela ben açıktan 4 sene okumak yerine kısa bir şekilde bitirebilir miyim? 1 senede, 2 senede falan bilmiyorum bir de şöyle bir sorumda var ben kaydığımı açığa aldırdığımda kendi isteğimle okula gidebilir miyim? Yani dersi dinlemek için filan izin var mı bunu da cevaplarsanız sevinirim.
açık lisede tamamlaman gereken bir dönem sayısı var o dönem sayısı bitince ve vermen gereken ders kalmayınca muzun oluyosun

Açık liseye geçtiğin zaman örgün eğitimle işin kalmıyor, 3 aydan 3 aya sınavlara giriyorsun sadece.
35 kredilik sınav yapılıyor, ne kadar çok kredi toplar ve zorunlun dersleri geçersen o kadar erken mezun olursun.

• 170 kredi.
  • Zorunlu 8 dönem.
  • Ortak dersinizin kalmaması. Geçmeniz ya da muaf olmanız gerekiyor. Türk Dili ve Edebiyatı'ndan muaf olamıyorsunuz.
Muaf olma şartları: Bir dersin sınavından üç kere kalırsanız, o dersten muaf oluyorsunuz ve karşınıza tekrardan çıkmıyor, Türk Dili ve Edebiyatı'ndan muaf olunamıyor. O dersi geçmek mecburiyetindesiniz.
Dönem: Açık lisedeki sistemin sınıf karşılığıdır.
Kredi: Puan olarak düşünülebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı