Açık lisede OBP hesabı nasıl oluyor?

berrec.p

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 10. sınıfta açığa geçtim bu yıl. 9. sınıf ortalamam 66 kredi olarak 74 gözüküyor.
Sorum şu açık lisede OBP mi nasıl öğrenebilirim?
Dersi geçersem 100 mü almış oluyorum?
Cevaplarsanız sevinirim.
😀🙃

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık lisede OBP yok yıllık 3 kez sınava giriyorsunuz. Her dersten 11 soru var dersi geçmek için 5 soruyu doğru yapmanız yani 45 puan almanız yeterli. Tabi derslerin dönemi de kredileri var toplam 170 kredi olunca mezun oluyorsunuz diye biliyorum. Yanlışım varsa tayfur reis düzeltebilir.

Açık lisede OBP yok yıllık 3 kez sınava giriyorsunuz. Her dersten 11 soru var dersi geçmek için 5 soruyu doğru yapmanız yani 45 puan almanız yeterli. Tabii derslerin dönemi de kredileri var toplam 170 kredi olunca mezun oluyorsunuz diye biliyorum. Yanlışım varsa tayfur reis düzeltebilir.

Peki tüm derslerden geçtim OBP nasıl olacak YKS'ye etki edeceği için merak ediyorum?
Yani 5 doğru ile 11'de 11 yapmak aynı puanımı verecek?

Peki tüm derslerden geçtim OBP nasıl olacak YKS'ye etki edeceği için merak ediyorum?
Yani 5 doğru ile 11'de 11 yapmak aynı puanımı verecek?
Hayır muhtemelen vermiyordur dediğiniz gibi. Muhtemelen matematik gibi yüksek kredili derslerden aldığınız notlar ortalamayı etkiliyordur.

Hayır muhtemelen vermiyordur dediğiniz gibi. Muhtemelen matematik gibi yüksek kredili derslerden aldığınız notlar ortalamayı etkiliyordur.

Anladım son bir sorum olacak.
Biz OBP hesaplarken kredimize mi bakacağız yoksa sınavda 11 soruda kac doğru yaptığımıza mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı