Açık lisede seçilen dersin sınavına girmezsek ne olur?

Merhaba, bu yaz açık lisede ders seçimi yapılırken ben ders seçemedim ve sistem otomatik olarak seçilebilen tüm dersleri seçiyor ortak ve seçmeli olması fark etmeksizin. Benim mezun olmam için şu an sadece üç ortak ders vermem yeterli ve üç ortak da seçili zaten fakat yanında seçmeli dersler de var ve ben bunlara girmek istemiyorum. Ben bu derslere girmeyebiliyor muyum? Girmezsem etkiliyor mu? Etkiliyorsa nasıl etkiliyor? Merak ettiklerim bunlar. Teşekkürler.

Sadece vermen gereken dersleri ver veya muaf ol kredini tamamladıysan mezun oluyorsun, seçmediğin derslere girmek gibi bir zorunluluğun yok.

Seçmeli ders ise ve kredisini almak istemiyor iseniz vermenize gerek yok. Sınav günü geldiğinde dersi boş bırakırsınız olur biter. Girmemeniz sadece dersten kalmanıza yarıyor fakat zorunlu olmadığı için sizin için çok bir zararı kredi vermemesi dışında yok.

Kredi konusunda sıkıntım yok üstte belirttiğim gibi. O derslerden kalmamın hiç bir etkisi yoksa kredi dışında sorun yok benim için. Merak ettiğim konu buydu.

Kredi konusunda sıkıntım yok üstte belirttiğim gibi. O derslerden kalmamın hiç bir etkisi yoksa kredi dışında sorun yok benim için. Merak ettiğim konu buydu.
Genel olarak açık lise de edebiyat dışı herhangi bir dersten kalmanızın sizin için sadece zaman kaybı yaratmaktan başka bir etkisi yok. Normal zorunlu olan derslerde bile kalmanız çok sorun yaratmıyor açıkcası. 3 kere kaldığınız zaman otomatik olarak sistem sizi geçmiş ( muaf ) olarak sayıyor. Seçmeli derslerin sizin için herhangi bir zorunluluğu olmadığı için verip vermemeniz ya da o sınava gidip gitmemeniz kimse için sorun yaratmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…