Açık lisede T.C kimlikte fotoğraf yoksa sınava girilir mi?

15 yaşının üstündeki kişilerin kimlik kartında fotoğraf olması zorunludur. 15 yaşının üstündeki kişilerin fotoğrafsız kimlik kartı varsa geçersiz sayılır.

5 gün önce hastaneye gittim kayıt açtırdım kimliği okutturup bir sorun olmadı kimlik bilgileri ile giriş belgesi bilgileri uyuyor almazlar mı yine de bir de yanımda eski okulumdan kalan okula giriş kartı var üstünde fotografım var yine de almazlar mı?

5 gün önce hastaneye gittim kayıt açtırdım kimliği okutturup bir sorun olmadı kimlik bilgileri ile giriş belgesi bilgileri uyuyor almazlar mı yine de bir de yanımda eski okulumdan kalan okula giriş kartı var üstünde fotografım var yine de almazlar mı?

Normalde almamaları lazım bana yıllar önce kimliğimde fotoğraf yok diye e-Devlet şifresi vermemişlerdi.

444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı destek hattını aradım. Tam dediğini hatırlamıyorum bana kılavuzdan bir madde okudu fakat dediği şey "15 yaş üzerindeki her bireyin nüfus cüzdanında fotoğraf olması zorunludur. Sınava girerken fotoğraflı giriş belgesi veya nüfus cüzdanından biri eksik olan kişiler sınava giremez" gibi bir şey söyledi. "Yani girebilir miyim?" diye sorduğumda "Kılavuza göre girebilirsiniz" dedi.

Fakat bunun tam tersi başınıza gelirse sorumluluk kabul etmiyorum. Ben, müşteri hizmetlerinin yalancısıyım :D

Normalde almamaları lazım bana yıllar önce kimliğimde fotoğraf yok diye e-Devlet şifresi vermemişlerdi.
Evet. Bu sadece PTT'de oluyor sanırsam. Çünkü çoğu yerde benim de fotoğrafsız kimlik belgem geçerli oluyor ve sorunsuz bir şekilde girebiliyorum sınava.

Nasıl yani? Madem sınava fotoğrafsız kimlik ile almıyorlar neden fotoğrafsız kimlik çıkartmamıza izin veriyor nüfus müdürlüğü?

14 veya daha küçükken çıkartmış olabilir.

Daha önce çıkardığı kimlik nüfus cüzdanı değil de 2017 sonrasında verilmeye başlanan yeni kimlik kartı ise çıkarıldıktan sonra 10 sene boyunca geçerli oluyor.

@kaan.3245 Bu arada bende açık lise sınavına gireceğim. Eğer girebilirseniz size de başarılar.

14 veya daha küçükken çıkartmış olabilir.

Daha önce çıkardığı kimlik nüfus cüzdanı değil de 2017 sonrasında verilmeye başlanan yeni kimlik kartı ise çıkarıldıktan sonra 10 sene boyunca geçerli oluyor.

@kaan.3245 bu arada bende açık lise sınavına gireceğim. Eğer girebilirseniz size de başarılar.

Teşekkürler size de başarılar.

Herkese Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı