Açık lisede zorunlu kaç ders var?

dnzkctrk2424

Femtopat
Açık liseye geçtim, 9. sınıf olarak geçtim diye biliyorum. Zorunlu seçmem gereken ders var mı, varsa kaç tane var? Kafam çok karışık, ne yapmalıyım? Zorunlu dersleri seçmem yetiyor mu yoksa illa seçmeli seçecek miyim? Dini ders seçmesem oluyor mu? Ya da matematiği hiç seçmeyebiliyor muyum? Yardımcı olur musunuz?

Açık liseye geçtim, 9. sınıf olarak geçtim diye biliyorum. Zorunlu seçmem gereken ders var mı, varsa kaç tane var? Kafam çok karışık, ne yapmalıyım? Zorunlu dersleri seçmem yetiyor mu yoksa illa seçmeli seçecek miyim? Dini ders seçmesem oluyor mu? Ya da matematiği hiç seçmeyebiliyor muyum? Yardımcı olur musunuz?
Ders seçim bölümünde ne kadar ortak yazan (zorunlu) ders varsa onları seçeceksin. Seçmeliyi seçmek zorunda değilsin.

Ortak ders demek zorunlu ders demek dostum. 18 zorunlu dersin varmış işte.

Bir şey bilmeden konuşmayın hocam, hepsini alıyordum az daha. Gittiğimde 18 dersi de istediğine emin misin? Dediler ben de zorunlu değil mi dedim, 12 tanesi zorunluymuş. Lütfen bir daha yazmayın başkalarının hem hayatını karatırsınız hem işini zorlaştırırsınız.

Bir şey bilmeden konuşmayın hocam, hepsini alıyordum az daha. Gittiğimde 18 dersi de istediğine emin misin? Dediler ben de zorunlu değil mi dedim, 12 tanesi zorunluymuş. Lütfen bir daha yazmayın başkalarının hem hayatını karatırsınız hem işini zorlaştırırsınız.
Ne saçmalıyorsun birader sen? Konularımın çoğunluğu açık lise zaten hiçbir zaman yanlış bilgi vermedim saçma sapan konuşma. 12 tanesi zorunlu derken 1 dönemde 12 ders seçilebildiği için öyle demiştir. Hepsini bir anda 18'ininde seçemezsin. Yardım istiyorsan adam gibi iste. 18 ortak dersin varsa hepsinden geçmek zorundasın. Bir dersten 3 kere geçemezsen muaf olur ortaklıktan çıkar. Edebiyattan muaf olamazsın her türlü geçmen şart. 18'ini zaten sen istesen de sistem izin vermez. Sen bir de bir anda seçmek zorunda değilsin, 12 ders maksimum seçme hakkın var dönem başı. Ama 12 dersi verebileceksen seç. Sınava 1 ders seçerek de girebilirsin ama önünde sonunda illaki o 18 dersi bitirmek zorundasın. Ama 15 dönemde ama 3 dönemde. Halk eğitimden niye seçiyorsun bir de, sana şifre vermediler mi? Madem çok biliyordun gidip oraya soracaktın. Bir dahakine dikkat et cevap yazarken kimseyi suçlama boş yere.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı