Açık liseden mezun olmadan üniversiteye gidilebilir mi?

demett123

Yoctopat
Daha fazla  
3 zorunlu dersim kaldı ve uni yerleşmek için yeterli puana sahibim. Temmuz 20'de olan sınavdan kalırsam diğer dönem içindeki sinava yetisebilir miyim ve mezun olmak için ne kadar zamanım var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Mezun olamasanız da üniversite kaydı yaptırabiliyorsunuz. İlinizdeki en yakın halk eğitim merkezinden geçici diploma alacaksınız. Aldığınız geçici diplomayla da kaydınızı yaptıracaksınız. Aralık 2024 sonuna kadar da diplomanın aslını götürürseniz de asıl kaydınız yapılır, götüremezseniz de üniversite kaydınız silinir.

Merhaba. Mezun olamasanız da üniversite kaydı yaptırabiliyorsunuz. İlinizdeki en yakın halk eğitim merkezinden geçici diploma alacaksınız. Aldığınız geçici diplomayla da kaydınızı yaptıracaksınız. Aralık 2024 sonuna kadar da diplomanın aslını götürürseniz de asıl kaydınız yapılır, götüremezseniz de üniversite kaydınız silinir.
Peki hocam bir şey soracağım. Şimdi geçici kayıt yaptığımız da üniversitede eğitime başlayabiliyor muyuz? Mesela Aralık'ta mezun olacağız diyelim üniversiteler Ekim'de açılıyor, direkt Ekim'de derslere girebiliyor muyuz. Fikriniz var mı?

@hogwartscanavarı, gidebiliyorsunuz. Halk eğitim merkezinden geçici diploma alıyorsunuz, o diplomayla da eğitim-öğretim hayatınıza başlayabiliyorsunuz. Öğrencilik haklarınızdan belki tam olarak faydalanamayabilirsiniz çünkü geçici diplomayla kayıt olmuş olacaksınız. Üniversiteden üniversiteye göre değişkenlik göstermekle birlikte bazı üniversiteler, kazandığınız senenin Aralık ayının sonuna kadar; bazı üniversiteler de Ocak ayının sonuna kadar diplomanızın aslını getirmenizi bekliyor. Götüremezseniz de kaydınız siliniyor, haberiniz olsun.

@333365 hocam aralıktaki sınava girsek sınav açıklanana kadar zaten senenin sonu geliyor hadi açıklandı diyelim diplomanın gelmesi 2 ay nasıl üniversiteye yetiştiricez diplomayı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı