Çözüldü Açık liseden mezun olmadan YKS'ye girilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

usphy1

Zeptopat
Arkadaşlar benim 8.dönemim 2026 Temmuza denk geliyor.
YKS 2026 ya girebilir miyim?
Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam yardım ettiğiniz için teşekkürler.
Son bir sorum olacak bir arkadaş sadece TYT'ye girip sonraki sene TYT sıralamanı kullanabilirsin falan demişti bu doğru mu?

Bu seneki aldığın sınav puanı diğer sene kullanılamaz. Ayrıca üniversite kış ayına kadar 31 Ocak diye biliyorum o zamana kadar mezun olmanı istiyor yani önünde 2 dönem var. Derslerin 1 dönemde halledebilirsen 1 dönemde mezun olursun. Yani Temmuz'da yapılan 3. dönem sınava girip mezun olabilirsin (üniversite kazananlar için dönemler dışında sınav yapılıyor ona da girebilirsin ekim ayı gibi oluyor).
Girersin fakat üniversiteye gidebilmek için kredinin yüksek olması lazım.
5-6 yıl önce (2018 benim mezunuiyet) üniversiteye gidince bile hak tanıyorlardı bu süre içerisinde mezun olamazsan kayıt siliniyordu.

Hocam 200 üstlerini mi diyorsunuz yüksek anlamda?
Bir de hala geçerli mi?

Sınava girebilirsin onun için kredi çok önemli değil fakat üniversiteye gidebilmen için tanınan süre içerisinde mezun olma şartı var. Mezun olamadığın takdirde kayıt siliniyor.
Ek olarak kredi değil de sınav için dönemin yüksek olması lazım en az 7 veya 8'di tam hatırlamıyorum. Tabii amacın sadece sınava girmek ise.

Sınava girebilirsin onun için kredi çok önemli değil fakat üniversiteye gidebilmen için tanınan süre içerisinde mezun olma şartı var. Mezun olamadığın takdirde kayıt siliniyor.

Son bir sorum olacak bir arkadaş sadece TYT'ye girip sonraki sene TYT sıralamanı kullanabilirsin falan demişti bu doğru mu?

Bu seneki aldığın sınav puanı diğer sene kullanılamaz. Ayrıca üniversite kış ayına kadar 31 Ocak diye biliyorum o zamana kadar mezun olmanı istiyor yani önünde 2 dönem var. Derslerin 1 dönemde halledebilirsen 1 dönemde mezun olursun. Yani Temmuz'da yapılan 3. dönem sınava girip mezun olabilirsin (üniversite kazananlar için dönemler dışında sınav yapılıyor ona da girebilirsin ekim ayı gibi oluyor).

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam çok iyi açıklamışsınız teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı