Çözüldü Açık liseden mezun olmak için yeterli kredi varken sadece zorunlu dersler seçilse yeterli olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Geçmek için 170 kredi lazım ve ben de 232 kredi var.

Ders Bilgileri(Alınan) kısmında dönem derslerinde sadece 4 ders seçmişim olarak gözüküyor ve dördü de vermem gereken zorunlu ders. Sadece bu 4 dersin sınavına girsem yeter mi? Bir de ders seçme ekranında "Otomatik ders seçme işlemi için tıklayınız ---> kaydet" yazısına basınca seçilebilir ders sınırı olan 12 dersi de dolduruyor. Seçtiğim bu 4 dersin kayıt olması için kaydet tuşuna basmama gerek var mı? O tuşa basmadan dönem derslerine gittiğimde seçtiğim 4 ders kayıt olmuş gözüküyor.

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE

Çözüm
Kredi şartını sağladığınız için zorunlu dersleri almanız yeterli olur. OBP yükseltmek adına yapabileceğinizi düşündüğünüz basit dersleri de seçebilirsiniz, seçmeseniz de olur. Açık liseden mezun olmanın şartları:
  • 170 ve üzeri krediye sahip olmak.
  • Zorunlu olarak 8 dönem ve üzeri okumak. Örgün eğitimden açık liseye geçenlerin, örgün eğitimde okuduğu zamanlar sayılıyor.
  • Ortak dersinizin kalmaması.
Zorunlu 4 dersini ver diğerleri artık ister çöz ister çözme sınavda sana kalmış. Benim de 1tane zorunlu dersim vardı onun harçinde ders secmek zorunda kalıyorsun sistem alt limiti var ben sadece zorunlu olanı yaptım diğerleri dokunmadım bile mezun oldum.

Zorunlu 4 dersini ver diğerleri artık ister çöz ister çözme sınavda sana kalmış. Benim de 1tane zorunlu dersim vardı onun harçinde ders secmek zorunda kalıyorsun sistem alt limiti var ben sadece zorunlu olanı yaptım diğerleri dokunmadım bile mezun oldum.
Alt limiti nereden görüyoruz hocam? Benim şu an 4 ders 13 kredi var.

Kredi şartını sağladığınız için zorunlu dersleri almanız yeterli olur. OBP yükseltmek adına yapabileceğinizi düşündüğünüz basit dersleri de seçebilirsiniz, seçmeseniz de olur. Açık liseden mezun olmanın şartları:
  • 170 ve üzeri krediye sahip olmak.
  • Zorunlu olarak 8 dönem ve üzeri okumak. Örgün eğitimden açık liseye geçenlerin, örgün eğitimde okuduğu zamanlar sayılıyor.
  • Ortak dersinizin kalmaması.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı