CiLore

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 16 yaşımda 11. sınıf öğrencisiyim 10 gün sonra Anadolu lisesinden açık liseye geçeceğim. Sadece Almanca sorumluluğum var.
Onun için ekstra ders almam gerekecek mi merak ettim. Bu işin üstadı @333365 abi senmişsin herhalde. Bir de para yatıracak mıyım tasdikname alacak mıyım? Net bir cevap bulamayınca kayıt oldum bu foruma. En güzel şekilde anlatırsanız işlerin nasıl yürüdüğünü diğer genç arkadaşlarımız da faydalanmış olacaktır

@333365 hocamız sabaha dönüş yapar ben kısaca yanıtlandırayım.

Öncelikle Almanca sorumluluğunuz ekstra bir başka ders almanıza sebebiyet vermeyecek. İkinci sorun için ilk kayıt ücretini yatırman lazım, kayıt yenileme konusunda ise 18 yaş altına halk eğitim merkezinde dilekçe verilmesi şartıyla ücretsiz olduğunu biliyorum. @333365 tasdikname konusunda alınmasını tavsiye ettiğini belirtmişti ancak E-okulda kaydınız bulunduğundan bu bir zorunluluk değil de, isteğinize bağlı bir durumdur. Almanca sorumluluğunuz için hocamızın bir mesajını alıntılıyorum;

Almanca AÖL lisesinde ortak ders olarak geçiyorsa ders olarak alırsın, bildiğim kadarıyla da geçmiyor. Yabancı dil olarak İngilizce geçiyor ve ekstra ders alman gerekmez. Tasdikname almadan açık liseye geçen öğrenciler de var da olası soruna karşı almanızı tavsiye ediyorum.

Bu tarih ve sonrasında doğduysan kayıt ücreti de sizden alınmaz. Aklıma şu anlık gelenler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…