Açık Liseye geçerken kalınan dersler sorun oluşturur mu?

Harun0203

Yoctopat
Daha fazla  
Açık öğretim lisesine geçeceğim fakat lisede kaldığım dersler var bunlar sorun oluşturur mu açıkta bunları verebilir miyim? Bir de bu kredi meselesi falan nedir?

Hocam kredi demek örgündeki ders sayısıyla eşittir. Örgündeki a dersi 5 ders saatiyse açıktaki b dersi 5 kredi olabilir. Ayrıca kaldığınız dersler açıkta devam edeceğiniz dönemi etkileyebilir (örneğin. 4-5 dönem örgündeki 10. sınıfın 1. 2. dönemine denktir.) Açık liseden mezun olabilmeniz için @333365 hocamızın bir mesajını alıntılıyorum;

Açık lisede mezun olma şartları şunlardır:
  • Zorunlu dersinin kalmaması, açık lisede ortak ders olarak geçiyor. Muaf olmanız ya da başarmanız gerekmektedir. Bir dersin üç kez sınavına girip başarısız olunduktan sonra ilgili dersten muaf oluyorsunuz fakat Türk dili ve edebiyatı dersinden muaf olamıyorsunuz. Başarmak zorundasınız.
  • Zorunlu olarak 8 dönem okumak, 18 yaş ve üzeri öğrencilerin zorunlu dönem sayısı 5 dönemdir.
  • 170 ve üzeri krediye sahip olmalısınız.
Açık lisede sınıfta kalma olayı da yoktur. Bu şartları sağlayana kadar kayıt yeniler ve sınavlarına girersiniz.

Eğer kaldığı dersler Türk Dili ve Edebiyatı gibi baraj derslerse sorun oluşturur, yıl sonuna göre genel ortalaması 50 ve üzerindeyse zayıf sayısının bir önemi yok. Doğrudan geçmiş olarak kabul ediliyor ve bir öğrenci imam hatip ya da meslek lisesiyse ve bu derslerden sorumluluğu varsa açık liseye geçince de ilgili derslerin sorumluluğu genellikle düşer. Sebebi de düz açık lisede ortak ders olarak onların karşılığı yoktur. Açık liseye geçtiğinizde sorumlu kaldığınız ders ortak ders değil ise sorumluluk da düşüyor, bu bilgiyi de ekleyeyim dedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı