Açık liseye geçilmeli mi?

Ediyor girl

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, şu anda bir meslek lisesinde grafik ve fotoğraf alanı öğrencisiyim. Açık liseye geçmek istiyorum. Fakat aklımda bazı sorular var.
YKS'ye açık liseden sonra girebilir miyim?
Her üniversite beni açık liseden sonra kabul eder mi?
Hem açıktan okuyup hem çalışabilir miyim? Yasal mı?
Bir de, mezun olduktan sonra lise diploması alabilir miyim?

Açık liseye geçişler senin de bildiğin üzere çok zorlaştı. Onun haricinde 2022 yılında 12. sınıfken ekim ayında açığa geçtim. Yanlış hatırlamıyorsam aralık veya ocak ayında diplomamı aldım. YKS için herhangi bir problem oluşturmuyor. Üniversitelere girişte de örgünden veya açıktan mezun olman bir fark yaratmıyor önemli olan YKS sonucun.

Bildiğim tek şey bazı belgelerden muaf kalıyorsun bizim okulda europass verildi bazı bölümlere açıktan bitirenler alamadı. diye biliyorum.

-Yks açık liseden sonra girebilirsiniz.
-Puan ile kazandıktan sonra direkt geçiş vs olmadığı sürece üniversitelere açık liseden girebilirsiniz.Okul puanı durumunu bilmiyorum araştırmanızı tavsiye ederim.
-18 yaşını doldurduysanız sigorlı bir işte çalışıp açık liseye devam edebilirsiniz.Örnekleri mevcut.
-Mezun olduktan sonra açık liseden diploma alıcaksınız.

Ek olarak açık liseye geçebilmek için gerçekten geçerli sebepleriniz olması gerekiyor.Eskiye göre oldukça zorlaştı bu durum.İyi bir temeliniz varsa iyi bir çalışma programınız ve azminiz varsa örgün bir lisede zaman kaybınız olucaktır.Açık lisede zaman açısından daha iyi hazırlanacağınıza eminim.Lakin oldukça geçmesi zor.

Üniversite ye gidebilir miyim?
Yani açık lise okuduktan sonra açıktan üniversite mi okumak zorundayım?

Üniversite ye gidebilir miyim?
Yani açık lise okuduktan sonra açıktan üniversite mi okumak zorundayım?

Hayır, açıktan mezun olunca diplomanın örgünden bir farkı olmuyor. YKS puanının yettiği şekilde istediğin üniversitede istediğin bölümde okuyabilirsin tabii.

Artık Açık Liselere geçiş zorlaştı. Sadece Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim gören öğrenciler direk girebiliyor. YKS'ye açık liseden sonra girebilirsin, bir sıkıntı olmaz. Önemli olan YKS sonucun. Hem açıktan okuyup, hemde çalışabilmen mümkün zaten, 50'nin üstünde not alıp ders çalışırsan bir sıkıntı olmaz. Mezun olduktan sonra Açık lise diploması alıyorsun diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…