Açık liseye geçme kararı aldım

Yer
KKTC
Merhaba arkadaşlar, bu hafta açık liseye geçme kararı aldım şu an 11. sınıfı bitiriyoruz seneye 12 için açığa geçeceğim.
Okuduğum lise Anadolu lisesiydi 421 puanla girmiştim yüzdelik dilimim 8.76 idi.
Bana zaman kaybı gelmeye ve okulun fayda etmemeye gelmesi beni bu düşüncelere soktu.
Ve OBP konusunda artık nereden dönersem iyi olur diye OBP yükseltme içinde tercih ettim diyebilirim.
9.sınıf ort =74 10.sınıf =83 11.sınıf =70 olur.

2 gün önce şehrimizde bilindik bir dershaneden (8.sınıfta gittiğim yer) mezun olarak kayıt oldum yani hafta içi ders görme imkanım olacak.
@333365 hocamın çoğu mesajını okudum açık lise ile ilgili eğer insan kendi rahatlık alanından çıkmayı başarırsa başarılı olacağına karar verdim.
Zaten disiplini bırakmıyacağım hem dershane var hem babam eğitimci biri.
Birisinin mesajında görmüştüm 8 saat ders çalışma+8 saat uyku+8 saat kişisel vakit ile başlayıp kişisel vakitten zamanla 1-2-3 diyerek derse ayıracağım.
Laptop, PS4, akıllı telefon ve sosyal medyayı hayatımdan çıkaracağım.
Eğer bakarım gerçekten sıkılıyorum(çünkü sitemiz şehirden yaklaşık 6km uzakta site içinde pek kafa dengi arkadaşım yok) bir tane araba yarış oyunu indiririm onu oynarım Max.
Sitemizde havuz ve spor salonu var ama daha açılmadı (havuzun açılacağını sanmam bakım parasıdır maliyetli olmasından vs)
Kişisel vaktimi kendimi yormayacak şekilde spor yaparım.
Hedefim tıp puanı kadar puan yapıp yazılım mühendisliği (nedeni ise amcam tıp puanı alırsam eski arabasını hediye edecek 2013 golf) bu şekilde kendimi motive edebiliyorum.
Bu yaz tatilini ben ve kardeşim için kısa tuttuk o da LGS öğrencisi 15 gün tatil yapacağız yaklaşık işte yoldur geldikten sonra dinlenmedir Temmuz'dan 20 gün gitti kaldı 10 gün ve ağustos ayınıda katarsak 40-45 gün boyunca yoğun bir şekilde TYT çalışacağım.

Evet arkadaşlar yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim burada yanlış düşündüğüm şeyleri ya da eklemek istediğiniz tavsiye olursa yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
12.sınıfta ben de daha fazla ders çalışma vakti kazanmak için açık liseye geçmiştim. Cidden hedefinize ulaşmak istiyorsanız ve çalışacağınıza güveniyorsanız geçebilirsiniz fakat şuna da değinmek isterim: Sınavları öyle herkesin dediği gibi çok kolay değil. Ben açık liseye açıkçası OBP mi iyice arttırmak için girmiştim 12'ye başlamadan önce zaten 90+ idi. Hocalarım hep gözün kapalı çözersin 5dk nı falan alır demişlerdi. Hatta benim kredim bile Full'dü sınavlara girmeden önce, yani sınavlara girmesem bile geçiyordum direkt açık liseyi. OBP sevdasına matematik falan hepsini aldım ilk dönem. Şöyle söyleyeyim türev trigonometri falan yapıştırmışlardı sınavda. Biyolojide de genden proteine çıkmıştı öyle çok ta kolay değildi. Dershane konusuna gelecek olursak dershaneler genelde sıfırdan başlar. Açık lise sınav zamanı gelince büyük ihtimalle dershanenizde 12.sınıf konularına geçmemiş olacaksınız. Sınavlarda da 12.sınıf konularından çıkacağından dolayı zorluk çekmenizi istemem, dikkatli olun. Çok önemli bir karar bu. İyi forumlar

Son düzenleme:

Bence bir işi yapıyorsak ne olursa olsun severek yapmalıyız. Bana göre okul konusunda da aynı. Eğer kişi disiplinli ve kendine gerçekten güveniyorsa okulu açıktan okumanın faydaları vardır. Ben de açıktan okuyorum. Hem açıktan okuyorum hem de işime bakıyorum. Ne olursa olsun yaptığımız işi sevmeliyiz.

Hocam geçince sadece edebiyat din fesefe 1 felsefe 2 gibi dersler göreceğim videolarda öyle yazıyordu.
Teşekkürler.

Dershanenin bugün ilk günüydü benim pazartesi sınavlarım olduğu için gitmedim.
Bir de erken başlıyorlar okul açılmadan önce.

Doğru karar vermişsiniz. Bende açık liseye geçeceğim. Okul çok boş geçiyor benim evde uzak yol acayip yoruyor zaten çalışacağım ortam hazır ders veren bir yere gidiyorum oradaki ekip ile ofiste çalışıyoruz. İnşallah istediğimiz bölümleri kazanırız.

Aynen yol sıkıntısını yazmadım sabah 1.5 saat zaman kaybı öğle arası git gel yapsan 1 saat gelişte 1 saat deyince kafadan 3.5 saat gidiyor yaklaşık okul servisi dur kalk öğrenciyi al yok öğrenciyi bekle.
Şimdi atlıcam otobüse 30 35 dk da oradayım dershane için.

Hatta otobüste TYT din TYT felsefe videosu bile izlenir sadece otobüste insan TYT sosyal bitirir iyi bir kablosuz kulaklık ile

Hayırlı olsun Aklınızda açık lise ile ilgili bir soru varsa konu açarak beni etiketlersen çözüme kavuşturalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…