Açık liseye geçmek mantıklı mı?

burakclsz

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller. Şu an açık lisede okuyan veya mezun olanlar var mı? Sistem nasıl işliyor, avantajları dezavantajları neler bilgi verir misiniz? Şu an 10. sınıfım kayıtlar bitmiş o yüzden ocak ayını bekleyeceğim. Ocak ayına kadar araştırıp bilgi alıp öyle karar vermek istiyorum. Bir de şunu sorayım. Sorumluluk sınavları orada nasıl oluyor ben oraya geçiş yaparsam 3 sorumlulukla geçiş yapacağım.

Açığa geçmek için gerekli mazeretlerden en az birini karşılıyor olman gerek.
Açık lisenin sınavları bence örgün öğretime göre daha kolay ve daha rahat. En azından benim için öyleydi.

Buraya geçersen sorumluluk sınavların seçmeliye dönebiliyor yani o dersin sınavına girmek zorunda kalmıyorsun. Tabii dersten derse göre değişir bu durum.
Diyelim ki açığa geçtin ve 1 dersten de 3 defa geçemedin o dersten muaf oluyorsun bir dahaki sefere. Yani açıkta sorumluluk sınavları diye bir şey yoktur. Zorunlu olan dersleri başarıyla geçmen gerekir, 3 defa o dersi denersin geçemeyince de o dersten muaf oluyorsun. Bu dediğim muaf olayı Edebiyat dersinde işe yaramaz, Edebiyat dersinden muaf olamazsın.

Tam emin değilim ama sorumluluklar gitmiyor yine girmen lazim orada sadece sınavlara giriyorsun okula hafta sonu gidiyorsun diye biliyorum ama tam emin değilim.

Ayağımdan ameliyat olmuştum 3.5 4 ay önce. Onunla alakalı şeyler desem kabul ederler mi? Bir de kaldığım dersler; matematik kimya coğrafya.

Ayağımdan ameliyat olmuştum 3.5 4 ay önce. Onunla alakalı şeyler desem kabul ederler mi? Bir de kaldığım dersler; matematik kimya coğrafya.

Mazeretler ya 1 kez sınıfta kalacan ya da devamsızlığın 10 günü gecmiş olacak.

Tam emin değilim ama sorumluluklar gitmiyor yine girmen lazim orada sadece sınavlara giriyorsun okula hafta sonu gidiyorsun diye biliyorum ama tam emin değilim.

Okula hafta sonuda gitmiyorsun yani belki isteğe bağlı gidiliyordur bilemem ama kuzenim gitmiyor.

Merhaba, ben bu sene açık liseden mezun oldum. Önceden geçmek isteyenler açık liseye geçebiliyordu. Sonradan bakanlık "Hayalet sınıf" gibi olaylar ortaya çıkmaya başlayınca açık liseye geçişler için belirli şartlar getirdi. Şu anda şehit ve gazi yakınları, depremzedeler, hafızlık okuyan veya sporla uğraşan öğrenciler ya da bir önceki sene devamsızlıktan kalan öğrenciler geçebiliyor. Ben örgün lise okurken bazı problemler yaşadığım için açığa geçmiştim. Ama çok zor bir şekilde açık liseye kaydımı yapabilmiştim.

Hafızlık şeyini başka bir konuda gördüm. Para vererek veya kayıt yaptırıp gitmeyip girilebiliyormuş sanırım.

@burakclsz Açığa geçmek için evet sınıfta kalmak gerek ama tek mazeret bu değil. Ayrıca okula gidilmiyor sadece sınav zamanı gelince okula gider sınav olursun. Onun dışında özürsüz 10 günü geçerse zaten sınıfta kalmış olursun aynı mazeret olmuş oluyor.

@burakclsz Hocam eğer sağlık kurulu raporunuz yoksa ameliyat mazereti ile geçemezsiniz. Geçmek için ya sınıfta kalacaksınız ya da hafızlık kursuna gideceksiniz.

Okula gidemediğim için devamsızlığım bayağı çoğalmıştı ve sınıfta kalacaktım. Sınıfta kalmayayım diye bir rapor vardı onu almıştık 90 gün devamsızlık hakkı gelmişti o rapor kabul edilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…