Açık liseye nasıl geçilir?

Swaien

Decapat
Arkadaşlar bir önceki açtığım konumdan sonra birkaç gün daha okula gittim ve açığa geçme kararı aldım.

@Rowaulf arkadaşımızın açığa geçme rehberini okudum ama birkaç sorum var. Sınıf tekrarına kalarak hâlâ açığa geçilebiliyor mu? Ben zaten sene başından beri geçmeyi düşündüğüm için devamsızlığımı sınırda tutuyordum, 29.5 özürlü 10 gün özürsüz var. Şimdi ben kaldım diyelim bir hafta falan sonra yapılacak yazılılara okula gidip girmem gerekiyor mu? Yoksa sınıf tekrarına kalınca 10. sınıf notlarının bir önemi kalmıyor mu? Birkaç sorum daha vardı onları aklıma gelince soracağım. @333365 sorum varsa etiketleyin demiştiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınıf tekrarına kalınca 10. sınıf notlarının önemi yok ve sınıf tekrarına düşüp açık liseye geçebilirsiniz.

Hocam 2 kere sınıfta kaldıysanız açık lise geçersiniz ve lisede hangi dersleri verdiyseniz o dersleri açık lisede vermiş sayılırsınız geri kalan dersler size zorunlu olarak verilir.

Hocam 2 kere sınıfta kaldıysanız açık lise geçersiniz ve lisede hangi dersleri verdiyseniz o dersleri açık lisede vermiş sayılırsınız geri kalan dersler size zorunlu olarak verilir.
1 kere kalmak yetiyor diye biliyordum ben 2 kere kalınca örgün oğretimden uzaklaştırılmıyor mu?
Sınıf tekrarına kalınca 10. sınıf notlarının önemi yok ve sınıf tekrarına düşüp açık liseye geçebilirsiniz.
Bir de müdür yardımcısına bir şeyler söylemem gerekiyor mu? Yoksa benim okuldan kaydım açık liseye geçince silinyor mu direkt?

Hocam okul ile ilişiğiniz kesilecek artık okuyamayacaksanız açık lise geçiyorsunuz girme şartları zorlaştırıldı.

@Swaien, bir şey demenize gerek yok.

Eğer yasa değişmezse sınıfta kalarak geçebilirsiniz, genelge hala aynı.

Hocam genelgeye baktım ama bir sorayım dedim şu an 1 kere sınıfta kalarak geçebiliyorum değil mi? Şu an sınıfta kaldım çünkü devamsızlıktan.

Evet genelgeye göre geçebilirsiniz.

"I) Sınıf tekrarına kalanlardan, bu Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam eden,"

Ekstra olarak, ben de 1 kez kalarak geçtim. Buyurun görsel.

Oraya gittiğinizde "hayır" derlerse bu görseli ve yasayı gösterirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…