Çözüldü Açık liseye nasıl geçilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ahmet_kıran

Hectopat
Yer
Türkiye
Merhaba. 11. sınıfım. 12. sınıfta açık liseye geçmek istiyorum okulun verimimi, enerjimi ve psikolojimi kötü yönde etkilediğini düşündüğüm için. Bu mümkün müdür?

@Prime Ghost

Çözüm
Bu linkden şartlara bakabilirsiniz hocam.
İsterseniz bu sene veya bu yılı bitirdikten sonra açığa geçebilirsiniz. Ben 11. sınıfta devamsızlık ile sınıfta kaldım ve kayıt döneminde açığa geçtim ve bu sene mezun olabiliyorum çünkü kredi eksiğim az. Sizde hocalarınız ile konuşun görüşün geçebilirsiniz hocam.
Hocam 2028 de sınavın sistemi falan da değişiyor soruların tarzı falan her şeyi değişiyor. Ben 2027 de gireceğim YKS'ye. Bu sene sınıfta kalırsam 2027 YKS'ye girip üniversiteye yerleşebilir miyim?

Bu size verilecek krediye, ders sayısına, dönem sayısına bağlı. O kadar faktör var ki buraya anlatmamın imkanı yok hocam.

Ayrıca açık lise okuyanlar mezun olmadan YKS'ye girip üniversite kazanabilir, hatta YKS girenler/üniversite kazananlar için ağustos ayında ek sınavlar yapılıyor.

En kısa tabirle 11. sınıfta sınıfta kalırsanız 2026 Eylül ayı civarında açık liseye geçersiniz ve 6. dönemden başlarsınız. Her şey iyi güzel giderse 2027 Temmuz ayında yapılan 3. sınavlarla ya da üniversite kazananlar için yapılan ağustos ek sınavıyla açık liseden mezun olursunuz.

Açık liseden mezun olmak için 170 kredi, en az 8 dönem ve 0 zorunlu kalmış derse sahip olmanız gerek. Sistem çok karışık olduğundan rehberlerimi okumanızı öneririm.

Hocam 9. sınıf ortalamam 84 10. sınıf ortalamam 95. Kafamçok ama çok karışık. Gittiğim lise zaten çok kötü bir Anadolu lisesi. Mezun olursam elime hiçbir şey geçmeyecek. Yıllarımın boşa geçtiğini biliyorum. Bunu kabullenerek okul sınavlarına hazırlanmak, YKS'ye hazırlanmak insanı mental olarak çok yoruyor. Açık liseye geçsem 1 sene sonra zaten YKS sınav tipi değişecek. Benim için yol adeta çıkmaza sürüklenmiş durumda. Normal bir şekilde okuyup 12. sınıftada okula gidip derslere çalışmaya kalksam hem mental olarak gene yorulacağım hem de zaten garanti mezuna kalacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…