Açık liseye nasıl geçiş yapılır?

Açık liseye geçiş yapmak için izleyebileceğin iki ana yol var:

1. Örgün Eğitimden Açık Öğretime Geçiş:

• Eğer şu anda örgün bir lisede okuyorsan ve 9., 10. veya 11. sınıftayken açık liseye geçmek istiyorsan:
    • Okul Müdürlüğüne başvuruda bulunmalısın.
    • Başvuru dilekçeni doldururken, hangi açık liseye geçeceğini belirtmelisin.
    • Okul Müdürlüğü, sana gerekli belgeleri verecektir.
    • Bu belgeleri eksiksiz olarak doldurup imzaladıktan sonra, tekrar okul müdürlüğüne teslim etmelisin.
    • Okul Müdürlüğü, belgelerini inceleyip onayladıktan sonra, sana nakil belgeni verecektir.
    • Nakil belgeni alarak, seçtiğin açık liseye kayıt yaptırabilirsin.
  • Eğer şu anda örgün bir lisede okuyorsan ve 12. sınıftayken açık liseye geçmek istiyorsan:
    • Maalesef, 12. sınıftan sonra örgün eğitimden açık öğretime geçiş imkanı bulunmamaktadır.
    • ancak, liseden mezun olduktan sonra Açık Öğretim Lisesi'ne yeni kayıt yaptırabilirsin.
2. Sıfırdan Açık Öğretim Lisesi'ne Kayıt:

• Eğer daha önce hiç liseye kayıt yaptırmadıysan veya liseden mezun olmadıysan:
    • Halk Eğitim Merkezlerine (HEM) başvuruda bulunmalısın.
    • Başvuru dilekçeni doldururken, hangi açık liseye kaydolmak istediğini belirtmelisin.
    • Gerekli belgeleri eksiksiz olarak doldurup imzaladıktan sonra, tekrar HEM'e teslim etmelisin.
    • HEM, belgelerini inceleyip onayladıktan sonra, sana kayıt belgeni verecektir.
    • Kayıt belgeni alarak, seçtiğin açık liseye kayıt yaptırabilirsin.
Açık liseye geçiş yapmak için gerekli belgeler:

• Başvuru dilekçesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Son sınıf karne fotokopisi (örgün eğitimden geçişlerde)
  • Lise diploması fotokopisi (sıfırdan kayıtlar için)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
Açık liseye geçiş hakkında daha fazla bilgi için:

• Açık Öğretim Lisesi web sitesi: MEB Açık Öğretim Lisesi
  • Halk Eğitim Merkezleri (HEM)
  • Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İl Müdürlükleri
Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Açık liseye geçişlerde bazı kontenjan şartları olabilir. Bu nedenle, kayıt yaptırmadan önce seçtiğin açık liseye danışman.
  • Açık lisede okuma süresi 8 yıldır. Bu süreyi 8 yıldan fazla uzatan öğrenciler, disipline sevk edilir.
  • Açık lisede her yıl en az 2 ders almanız zorunludur.
  • Açık lise sınavları yılda 2 defa, Kasım ve haziran aylarında yapılmaktadır.
  • Açık liseden mezun olmak için tüm derslerden en az 50 puan almanız gerekmektedir.
Umarım bu bilgiler açık liseye geçiş hakkında sana yardımcı olmuştur.

Ve sanırsam bugün başvuru için son gün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı