Açık öğrenimde kalınan dersten dolayı diploma notu düşük görünüyor

Swench7

Decapat
Daha fazla  
İyi günler. Başlıktan görmüş olduğunuz gibi diploma notum düşük fakat 9-10-11. sınıf notlarım şu şekilde; 72.7-72.9-79.2. 12. sınıf yıl sonu notumu göremiyorum çünkü son senemi açık öğretim üzerinden okudum ve 1 dersim kaldı. Kalan dersimi üniversitede verebileceğimi söylediler, onda bir sorun yok ama 1 ders geçemedim diye bu kadar düşebilir mi diploma notum ya da farklı bir sebepten ötürü? Bunun için nereye ulaşabilirim?

ÖSYM sitesine giriş yapıp eğitim bilgileriniz kısmından OBP'nin kaç gözüktüğünü söyleyebilir misiniz? Çok anlayamadım dediğinizden.

Şu siteden aşağı yukarı hesap yaptım. Kaldığınız ders, kredisi yüksek bir ders ise bu kadar düşürmesi normal. 0 olarak gözüküyor sonuçta ve kredisi de yüksek ise etkisi de o kadar olur. Benim hesabıma göre 12. sınıf diploma notunuz 60 civarında.

Şu siteden aşağı yukarı hesap yaptım. Kaldığınız ders, kredisi yüksek bir ders ise bu kadar düşürmesi normal. 0 olarak gözüküyor sonuçta ve kredisi de yüksek ise etkisi de o kadar olur. Benim hesabıma göre 12. sınıf diploma notunuz 60 civarında.
Hocam şimdi şöyle, aslında kalmadım, geçemedim. 3 tane hakkım varmış ve sadece 1 tanesini kullandım. O dersin de kredisi 2. Ama şöyle bir durum var: Ben son dönem sınavına girerken dersleri seçmeyi unuttum ve gereksiz çok fazla ders otomatik olarak seçildi. Ben de Telegram gruplarındaki bilgili kişilere sordum, sadece zorunlu derslere girsem yeterli olur mu diye. "Yıl sonu puanını etkilemez, rahatlıkla girebilirsin" dediler. O yüzden 7 tane puanı "0" olan ders var. Onlar etki eder mi, etmez mi hiçbir fikrim yok. Gerçekten kafam çok karıştı.

@Swench7, kaldığınız dersler ortak ders ise tabii etki eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı