Açık öğretim başvurusuna sınıfta kalmak yeterli mi?

shzayz

Picopat
Daha fazla  
11.sınıfım ve bu sene geçirdiğim sakatlıklardan dolayı devamsızlıktan sınıf tekrarına kaldım. Şu anda okula gitmiyorum açık liseye geçmeyi düşünüyorum ki zaten aklımda vardı 12'de geçmek. Yönetmeliği okudum ve açıkçası pek bir şey anlayamadım. Yönetmelikte (ı) fıkrasında.

Sınıf tekrarına kalanlardan, bu yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam eden,

Yaziyor lakin ortaöğretim yönetmeliğinin 59. maddesini pek anlayamadım. 1 yıl sınıf tekrarına kalmis olsam da açık liseye geçebilir miyim? Cevaplarsaniz sevinirim.

Evet, sınıf tekrarına kalmış olsan da açık liseye geçebilirsin. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre, sınıf tekrarı yapan öğrenciler de açık öğretim lisesine geçiş yapabiliyor. Kaydını yaptırmak için bulunduğun şehirdeki Halk Eğitim Merkezi’ne veya Açık Öğretim Bürosu’na giderek başvurabilirsin. Geçiş şartları ve kayıt tarihleri değişebileceği için en güncel bilgiyi resmi kaynaklardan veya okul idarenle görüşerek alman daha iyi olur.

Hocam emin olmamakla birlikte 2 kez kalırsan açığa geçebiliyorsun diye biliyorum.

Onu biliyorum hocam fakat 2 kere kalınca direkt ilişkin kesiliyor okuldan ve açığa geçmek mecburiyetinde kalıyorsun yönetmwliğe göre
1 kez kaldığında da öğrenim hakkın devam ediyor yani bir kere daha okuyabiliyorsun (ı) fıkrasında da öğrenim hakkı devam edenler açığa başvurabilir diyor yani burada anlatılmqk istenen 1 kez kalınca isteğe bağlı 2 kez kalınca zorunlu olarak mi geçiliyor açığa. 1 kez daha sınıfta kaşara toplam 2 senemin çöp olmasını istemem açığa geçmek için.

Evet, sınıf tekrarına kalmış olsan da açık liseye geçebilirsin. Milli eğitim bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, sınıf tekrarı yapan öğrenciler de açık öğretim lisesine geçiş yapabiliyor. Kaydını yaptırmak için bulunduğun şehirdeki halk eğitim merkezi'ne veya açık öğretim bürosu'na giderek başvurabilirsin. Geçiş şartları ve kayıt tarihleri değişebileceği için en güncel bilgiyi resmi kaynaklardan veya okul idarenle görüşerek alman daha iyi olur.

Yani hocam anlatmak istediğiniz 1 kez kalsamda açık öğretime geçmeme yetiyor. Şu anda devamsızlığım 30 günü geçmiş durumda sınıf tekrarına düştüm eylül 2025 de rahatlıkla gidip başvurabilir miyim inşallah 1 kez kalmak yetiyordur çünkü ikinci kez kalmak hiç istemem.

Onu biliyorum hocam fakat 2 kere kalınca direkt ilişkin kesiliyor okuldan ve açığa geçmek mecburiyetinde kalıyorsun yönetmwliğe göre
1 kez kaldığında da öğrenim hakkın devam ediyor yani bir kere daha okuyabiliyorsun (ı) fıkrasında da öğrenim hakkı devam edenler açığa başvurabilir diyor yani burada anlatılmqk istenen 1 kez kalınca isteğe bağlı 2 kez kalınca zorunlu olarak mi geçiliyor açığa. 1 kez daha sınıfta kaşara toplam 2 senemin çöp olmasını istemem açığa geçmek için.

Hocam bilemiyorum farklı bir şekilde geçtiğim için. Okula gidip idareye sormakta fayda var veya müdüre direkt.

Yani hocam anlatmak istediğiniz 1 kez kalsamda açık öğretime geçmeme yetiyor. Şu anda devamsızlığım 30 günü geçmiş durumda sınıf tekrarına düştüm eylül 2025 de rahatlıkla gidip başvurabilir miyim inşallah 1 kez kalmak yetiyordur çünkü ikinci kez kalmak hiç istemem.
Evet hocam, bir kez sınıf tekrarına kalmış olsan da açık liseye geçiş yapabilirsin. Devamsızlıktan dolayı sınıf tekrarına düştüysen, Eylül 2025'te halk eğitim merkezi veya açık öğretim bürosuna giderek başvurunu yapabilirsin. Güncel kayıt tarihleri ve şartlar için resmi kaynakları takip etmen iyi olur ama mevcut yönetmeliğe göre bir kez kalman geçiş için yeterli.

Hocam bilemiyorum farklı bir şekilde geçtiğim için. Okula gidip idareye sormakta fayda var veya müdüre direkt.

Hocam geçen gidip onlara da sorum lakin onlarda pek bir şey bilmediğini yönetmeliği okumami söylediler okuyunca da pek bir şey anlamadim buraya danışayım dedim bu olay hakkında en son açılan konu 2024 de ve yönetmelik değişti falan diyorlar bende pek emin olamadim.

Evet hocam, bir kez sınıf tekrarına kalmış olsan da açık liseye geçiş yapabilirsin. Devamsızlıktan dolayı sınıf tekrarına düştüysen, Eylül 2025'te halk eğitim merkezi veya açık öğretim bürosuna giderek başvurunu yapabilirsin. Güncel kayıt tarihleri ve şartlar için resmi kaynakları takip etmen iyi olur ama mevcut yönetmeliğe göre bir kez kalman geçiş için yeterli.

Çok teşekkür ederim hocam aklıma takılmıştı geçemezsem neler yapacağımı düşünmeye başlamıştım içime su serptiniz.

Çok teşekkür ederim hocam aklıma takılmıştı geçemezsem neler yapacağımı düşünmeye başlamıştım içime su serptiniz.
Rica ederim, geçiş konusunda endişelenmene gerek yok. Umarım her şey gönlünce olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı