Açık öğretim lisesi geçme sistemi nasıldır?

mfgecit

Hectopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Boyacı
Arkadaşlar merhaba. Açık öğretim lisesinde kayıdım mevcut fakat bir süre kayıt yenileme yapmama rağmen özel sebeplerimden dolayı sınavlara katılamadım ve şu an güncel tablo bu şekilde. Bu tabloyu nasıl toparlayıp mezun olabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorunlu ders sayınız oldukça düşük az bir eforla önümüzdeki 3. dönem sınavları ile beraber Aralıktaki sınavda mezun olabilirsiniz. 2 döneminiz kalmış.

Kredin en az 170 olması gerekiyor, toplam dönemin 8, kalan zorunlu ders sayın 0 olması gerekiyor. Kredi bilgilerin benimkine benzer. Ben Aralık'ta mezun olacağım eğer tüm derslerden geçersem. Muhtemelen sende tüm derslerden geçersen Aralık veya Mart'ta mezun olabilirsin en erken.

Hocam zorunlu derslerim bunlar fakat aklıma takılan bir soru var. Kalan zorunlu ders sayısı 14 yazıyor bunları 2 sınavda sıfıra indirip mezun olabilir miyim?

Zorunlu ders sayınız oldukça düşük az bir eforla önümüzdeki 3. dönem sınavları ile beraber aralıktaki sınavda mezun olabilirsiniz. 2 döneminiz kalmış.

Hocam oldu da geçemedim diye varsayalım. Dönem sınırını var mı veya bu sınır varsa geçildiğinde en baştan sıfırlanır mı?

Dosya Ekleri

• IMG_5550.jpeg
    315,3 KB · Görüntüleme: 22
Hocam zorunlu derslerim bunlar fakat aklıma takılan bir soru var. Kalan zorunlu ders sayısı 14 yazıyor bunları 2 sınavda sıfıra indirip mezun olabilir miyim?
2 sınavda sıfıra indiremezsin. Üst dönemden ders alamazsın. Mesela Din 6 var sende bir dahaki dönemde sadece Din 6'yı alabilirsin, Din 7'yi alamazsın. Umarım anlatabilmişimdir. Dönem sınırı yok.

Dönem Sınırı yok aşağıdaki mezuniyet şartlarını karşılayana kadar sınavlara girebilirsin. 3 dönemde de bir dersten kalırsan artık o dersten muaf olursun. Edebiyat hariç onu geçmek zorundasın.

2 sınavda sıfıra indiremezsin. Üst dönemden ders alamazsın. Mesela Din 6 var sende bir dahaki dönemde sadece Din 6'yı alabilirsin, Din 7'yi alamazsın. Umarım anlatabilmişimdir. Dönem sınırı yok.
Önümüzdeki 3. dönem sınavları ile birlikte 7. dönem oluyor arkadaş. Aralıkta zorlarsa mezun olabilir diye düşünüyorum ama evet zor gibi biraz.

Önümüzdeki 3. dönem sınavları ile birlikte 7. dönem oluyor arkadaş. Aralıkta zorlarsa mezun olabilir diye düşünüyorum ama evet zor gibi biraz
Yabancı dil 5 ve 6 yı birlikte verecek 3. dönem sınavlarında. Zor olur bence.

Ayrıca felsefe de varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…