Açık öğretim lisesi öğrencileri harçsız pasaport çıkarabilir mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600 / Ekran Kartı: EVGA RTX 2070 SUPER BLACK GAMING / Anakart: Asus PRIME B450M-K II / RAM: PNY XLR8 16GB (2X8GB) 3200MHz CL16 / HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM / SSD: Adata XPG SX8100 512GB
17 yaşına giriyorum ve açık lisedeyim, anladığım kadarıyla açık öğretim lisesinde olanlar harçsız pasaport çıkarabiliyor velileriyle gittiği vakit lakin ne kadar süreli çıkarabileceğimi pek kavrayamadım. Sanırsam açık liseden mezun olacağım vakite kadar geçerli bir pasaport çıkarabiliyorum, değil mi? Lakin baktığım başka kaynaklar en azından normal lise öğrencilerinin 5 yıllık pasaport alabileceğini gösteriyor .
Hem sorunum çözülsün hem de merak eden diğer insanlar araştırdığında net sonuç alabilsin diye soruyorum.

@Ellie Williams, cevaplarsanız mutlu olurum hocam

Öğrenci olduğun için 25 yaşına gireceğin zamana kadar geçerli pasaport çıkarabiliyorsun. En son uygulama bu şekildeydi, değiştiğini sanmıyorum.

Öğrenci olduğun için 25 yaşına gireceğin zamana kadar geçerli pasaport çıkarabiliyorsun. En son uygulama bu şekildeydi, değiştiğini sanmıyorum.

Kimi kaynakta mezuniyet olacağın tarihe kadar çıkarabiliyorsun diyor, kafam karıştı hocam

GPT-4O'ya sordum şimdi oda öğrenci belgesinde mezuniyet tarihi yazmadıkça 5 yıllık alabileceğimi söyledi ki öğrenci belgesinde öyle bir Tarih'te yazmıyor.

Garanti olsun diye İstanbul il Nüfus Müdürlüğüne'de mail attım gerekli belgeyi sunarak cevap geldiğinde buraya ileteceğim.

Bahsettiğim gibi yakın zamanda aldım, 25 yaşını dolduracağın güne kadar geçerli pasaportu sana veriyorlar zaten. Sen demiyorsun şu kadarlık istiyorum vs. diye.

Bahsettiğim gibi yakın zamanda aldım, 25 yaşını dolduracağın güne kadar geçerli pasaportu sana veriyorlar zaten. Sen demiyorsun şu kadarlık istiyorum vs. diye.

Yani 8 yıllık bile alabiliyor muyum? Bir de lise 18 yaşının altında öğrenci olanlara 5 yıl diyorlar.
Esasında gider öğrenirim randevu alıp lakin randevuya giderken 2 velimide yanımda götürmem gerekiyor bu da babama iş yerinden izin aldırmam anlamına geliyor.

18 yaşını geçince yenileme gerekiyor olabilir, orasını tam bilmiyorum. Ancak reşit olduğun zaman gidip alırsan 7 yıllık pasaportun olacak, orası kesin. Siz yine dediğiniz gibi mail üzerinden cevabı bir bekleyin derim.

Reşit olduğum zaman mezuna kalabilme ihtimali olmasa direk dediğiniz gibi yapar reşit olunca alırdım, teşekkürler hocam.

Benim bildiğim mezun olduğun tarihe kadar geçerli oluyor, mezun olduğun gün pasaportun da düşüyor. Ayrıca nüfus müdürlüğündeki görevli bana açık öğretimin muafiyete dahil olmadığını söylemişti. Şu an işler değişmiş olabilir, bilginin güncelliği önemli bu konuda.

Teşekkürler cevabınız için, biraz önce buldum bunu 3.maddeye göre aktif öğrencilerin bir sorun yaşamaması gerekiyor.

Sanırsam 5 yıllık çıkacak abimin arkadaşlarınında deneyimlerini duydum az önce onlara öyle olmuş lakin yine de maile cevap gelmesini bekleyip sonucu buraya da aktaracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…