Açık öğretim lisesine geçilir mi?

niemoqi

Yoctopat
Daha fazla  
Yeni 9. sınıfa geçtim, psikolojim zaten kötüydü, daha da kötü oldu. Okulumun hem yolu uzun hem de ortamı kötü. Okuldaki en kötü sınıfımız ve hatta bize özel toplantı yapılacakmış. Sınıfta 7-8 tane sınıfta kalan var. Hem sebepsiz yere zorbalanıyorum hem de arkadaşlık kuramıyorum. Cidden bıktım. Ailem nakil aldırmama izin vermiyor çünkü bağış yaptılar. Bu konuyu hep onlara anlatıyordum ama ancak bugün ikna oldular. İstediğim okula nakil aldıramıyorum çünkü sırf arkadaşım için nakil aldırdığımı zannediyorlar. Hâlbuki bu rezil ortamdan kurtulmak için aldırmak istiyorum. Annem seni başka bir yere gönderirim diyor fakat oranın ortamı daha çok zorba dolu. Babam ise seni başka bir yere gönderirim dedi fakat o okul kötü ama bu yıl iyi diyorlar. Fakat ben direkt nakli boş verin, açığa geçmek istiyorum. Hayır, zaten kitaplar aynı, okumaya istekli bir insan kalkar o 200 sayfalık kitabı 2 günde bitirir. Zaten eğitim sistemi kötü, ben niye kendimi yorayım? Zaten bir türlü arkadaş edinemiyorum + kendime zaman ayırmayı daha çok seviyorum. Hem kendime de güveniyorum çalışma açısından. Erkenden bitirebilirim diye de düşünüyorum. Dil okumak istiyorum (9. sınıf YDT - YDS çözebiliyorum, 50-65 doğru çıkıyor) ama açıktan herhâlde seçmeli olarak İngiliz Dili ve Edebiyatı var (?) o yüzden pek bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Üniversite için İngiliz Dili ve Edebiyatı seçmeyi düşünüyorum. Üniversiteyi açıktan okuma gibi bir fikrim asla yok. Sadece lise için var. Fakat annem ve babam açık öğretimin okul okumamakla aynı olduğunu söyleyip "Sen okumak istemiyor musun? O zaman sanayiye verelim." deyip duruyor. Düşüncelerinizi bekliyorum ve şimdiden teşekkürler.

Hocam bu birazcık sana kalmış bir şey bende normalde 11 olacaktım 1 sene kaldım şu an 10.sınıfım şu anki ortamda çok kötü ama fazlada yapılacak bir şey yok ya hiç kimseyle konuşmıycan ya da kaynaşmaya çalışıcan bizde de öyle kişiler vardı ama kaynaşıyosun mesela bizde birbirimize el şakaları yapıyorduk ama zorbalamaya geçmiyordu sana diyeceğim eğer ki okumak istemiyorsan ki baktığıma göre istiyorsun açığa aldırmakta zor çünkü diyelim ki aldırdın o disiplin olması lazım yoksa çok zorlanırsın ama var diyorsan ailende tamam diyorsa açığa aldır olmazsa MESEM'e geçebilirsin zaten 9.sınıfsın ama gene senin ne istediğinde önemli ama sanayide kötü değil.

Sanayiye geç 1 sene sınıfta kal açığa geç ya da hazırlık ile 12 sınıfa geldiğinde derslerine odaklanırsın iyi bir üniversiteye gidersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…