Açık Öğretim vs Örgün Öğretim

Liveria

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar

2 yıllık örgün+ 2 yıllık ikinci üniversite olarak gitmek mi yoksa 2 yıllık açıktan gidip bu süreci dil kursu vb güçlü kurslarla destekleyip deneyim ve tecrübe kazanmak mı? Örgün olarak gideceğim üniversite Selcuk Üniversitesi, 390 puanım ve 320 bin sıralamam var. Önerileriniz nedir, siz olsanız ne yapardınız? Ayrıca bir ihtimal 3 yıl sonra yurt dışına gitme olasılığım var.

Nedendir peki hocam?
Ben hiç örgün eğitime gitmedim hep açıktan okuyarak bir yandan çalıştım, eksikliğini hissediyorsun emin ol. Örgün imkanın ve zamanın varsa mutlaka örgün git, ayrıca iş görüşmelerinde ne kadar devlet kademesinde farkı olmasa da özel sektörde açık öğretim ve örgün olarak sınıflandıran yerler bir hayli fazla. Ben şanslıyım bir şekilde tecrübe kazanarak sektörde yer edinmeyi başardım, ancak şimdiki aklım olsa örgün eğitime giderdim. En azından o ortamı yaşamış olman iyi olur.

Merhaba @Liveria. Öncelikle 390 puan ile nasıl 320.000 sıralama geldiğini anlamadım. Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Anestezi bölümü bu sene TYT 313.000 sıralama, ve 367 puan ile kapatmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı