Açık öğretimde 3 dersten kalınırsa sınıfta kalınır mı?

semihyildiz60

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben Atatürk üniversitesinde açıköğretimden 1. sınıf bilgisayar programcılığı okuyorum, güz dönemini güzel bir ortalama ile geçtim ama bahar döneminde 7 dersin en az 3 tanesinden kalacağım gibi görünüyor -özel sebeplerden dolayı çalışamadım- böyle bir durumda sınıfta mı kalıyorum yoksa bu kalan 3 dersi seneye alttan mı alıyorum? Ve asıl merak ettiğim soru sınıfta kalma gibi bir durumda vs. askerlik tecilim bozulur mu sıkıntıya girer mi? Çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın, Hayır açık öğretim fakültelerinde sınıfta kalma gibi bir durum veya öğrencilik hakkı bitişi yoktur. Öğrencilik hakkı konusunda detaylı bilgi vermek gerekirse 2 yıllık bölümler için 4 yıllık öğrencilik hakkı verilir, bu sayede yaşadığınız şehirde öğrenci akbili alıp, aöf ders içeriklerine erişim sağlarsınız. Bunun yanı sıra öğrencilik hak bitiş tarihi askerlik tecilinizi etkileri fakat bu durumun derslerinizde kalmanızla bir ilgisi yoktur. (Öğrencilik hak bitiş tarihinde mezun olmam

Öncelikle kaldığın her dersi vermen gerekiyor. Kalma olayından önce şu sorununa cevap vereyim, sonra kendimden örnek vererek anlatayım.

Ve asıl merak ettiğim soru sınıfta kalma gibi bir durumda vs. askerlik tecilim bozulur mu sıkıntıya girer mi?

Mezun olana kadar o yıl içerisinde askerlik tecilin devam eder. Okuluna devam ettiğin sürece.
4 yıllık üniversitede şu an 7. yılıma giriyorum. Askerlik hala tecil (ertelenmiş) gözüküyor.
4 yıllık üniversiteyi neden 7 yıla uzattın diye sorma, 3 ders başıma bela oldu.

Gelelim asıl soruna. 3 dersi veremezsen ne olur?
1. sınıfın 1. döneminde hiçbir dersten kalmadın ve AA notlarıyla geçtim diyelim. 2. döneme geldiğinde bahsettiğin gibi 7 dersin 3'ünden kaldın. Bu durumda o 3 ders ff olarak geçiyor ve o dersleri her şekilde vermek zorunda oluyorsun. Bilgisayar programcılığı 2 yıl bölümdü sanırım. Bu 2 yıl içerisinde bütün derslerden başarılı geçmiş olman lazım. Tabii bu süreçte sınıfta kalma gibi bir şey yok tam olarak. (yanlış hatırlamıyorsam)

Atatürk Üniversitesi'ni bilmiyorum ama Anadolu Üniversite'sinde ki bizzat yaşadığım olayı anlatayım. Atatürk üniversitesinde de az çok aynıdır diye tahmin ediyorum bir takım farklılıklar vardı ama siz yine de üniversitenin yönergesini okuyun.
YBS bölümündeyim ve ilk senemde ki 1. dönemde olan 3 dersten kaldım. Kaldığın zaman önce yaz okulu oluyor. Yaz okulunda ki sınavlara girdim ve o 3 dersten yine geçemedim. Bu sefer otomatik olarak o 3 ders için bu yıl ders kaydı yaptım ve o dersleri tekrardan aldım ve yine başarısız oldum. Şu an yine yaz okulunu bekliyorum.
Kısacası sınıfta kalmıyorsun, alttan verene kadar o derse giriyor, sınavlarına çalışıyorsun ve geçiyorsun.

Genel olarak hatırladıklarımı yazdım. Eklemek, düzeltmek isteyen ekleyebilir.

Hocam Atatürk Üniversitesinde AÖF'te bütünleme sınavlarıda oluyor bunun yanında bu sene kaldığınız dersleri açılırsa yaz okulu, açılmazsa bir sonraki bahar döneminde alabilirsiniz. Güz dersleri güzde, bahar dersleri bahar da alınır kuralı var. Öğrencilik aktif olduğu sürece tecilde sorun olmaz ki hatta örnek veriyorum 2023/24 döneminde Güz'de aktif oldun bahar da olmadın askerlikte yine sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…