Açık öğretimde askerlik erteleme yapılabilir mi?

Ali Reis

Hectopat
Arkadaşlar, İstanbul Üniversitesi AUZEF'te okuyorum. e-Devlet'te askerliğe 11 ay kaldığı gözüküyor kafama aşırı takıldı 11 ay sonra askerliğe mi gitmek zorundayım? Açık öğretimden askerlik erteleniyor mu, eğer yapılıyorsa nasıl yapılıyor? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla 28 yaşına kadar askerlik ertelenir. O yaşa gelince hala okuyorsan okulu dondurup, askere gitmen gerekir.

Askerliği okul kendi erteler eğer 28 yaşında değilsen. Öyle bile olsan kimse seni kolundan tutup askere götürmez sadece haftalık bir para yazıyor. Er geç gideceksin yani.

Askerliği okul kendi erteler eğer 28 yaşında değilsen. Öyle bile olsan kimse seni kolundan tutup askere götürmez sadece haftalık bir para yazıyor. Er geç gideceksin yani.
Benim de bu yıl sonu doluyor tecil. Yıl bitmeden şubeye mi gitmeliyim? Hadi diyelim gittim bu yıl içinde mi yollarlar illa askere?

Benim de bu yıl sonu doluyor tecil. Yıl bitmeden şubeye mi gitmeliyim? Hadi diyelim gittim bu yıl içinde mi yollarlar illa askere?
Herhangi bir okula kayıtlı değilsen askeriyeye gitmen gerekir tecil bittiğinde. Veya gitmene de gerek yok E-Devlet üzerinden başvurabilirsin. Hemen askere gitmek diye bir şey yok, minimum tecili bozduktan 4 ay sonra gidersin.

Üniversite okuyanlar için öğrenci erteleme işlemleri en fazla 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenebiliyor. 2 yıllık ön lisans okuyan kişi tekrar tecil ettirmesi için lisans programına kayıt olması gerekiyor. 2 yıllık ön lisans okuyan bir kişi tekrar başka bir 2 yıllık ön lisans programına kayıt olsa da tecil ettiremez. Aynı durum lisans okuyan bir kişi içinde geçerli lisans okuyan bir kişi tekrar tecil ettirebilmesi için yüksek lisans programına kayıt olması gerekir. https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri attığım linkteki konuyu incelersen daha iyi bilgi sahibi olabilirsin.

Herhangi bir okula kayıtlı değilsen askeriyeye gitmen gerekir tecil bittiğinde. Veya gitmene de gerek yok E-Devlet üzerinden başvurabilirsin. Hemen askere gitmek diye bir şey yok, minimum tecili bozduktan 4 ay sonra gidersin.
Şu an okuyorum hala. O zaman ben yıl sonu askere gidecek şekilde ayarlayayım.

İlk önce bağlı olduğunuz halk eğitim merkezine gidip EK-C2 belgesi çıkarmanız lazım oldukça basit bir işlem hemen verirler. Sonrasında askerlik şubesine gidip belgenizi oradaki görevliye teslim edip durumu izah etmeniz yeterli. Bende yanlış değilse 1 ay önce gidip ertelettim. 23-24 yaşına kadar zaman verdiler şu an 19 yaşındayım.

Ek olarak; öğrencilik durumunuzun aktif olması gerekiyor olaki kayıt yenileme zamanını kaçırmayın yoksa yanarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…