Açık öğretim'den mezun olan birisi iş bulabilir mi?

Makaleler
7
Hepinize merhaba, hep açık liseye geçmek istiyordum nedeni ise örgün eğitimdeki saçmalıklardan dolayı. Ailem ise açıkdan bitirirsen diploma alamazsın, iş bulamazsın gibi saçma şeyler uyduruyordu, bugün Okul'da açık işleri ile ilgilenen hocaya sorduk annem ikna oldu örgün eğitimle açık eğitim diplomasının aynı olduğuna sorum ise şu benim İngilizcem B2 seviyesi ki daha da geliştireceğim, bir yandan yazılım öğreniyorum açık diplomasıyla üniversite okumasam iş bulabilir miyim? En kötü İngilizce öğretmeni olurum bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ülkede üniversite mezunları bile iş bulamıyor. Bir kere lise mezunu olarak iş aramaya girerek bir adım geriden başlayacaksınız. Kendinizi çok iyi gelistirmeniz lazım. Onun dışında açık öğretim lise diploması örgün eğitim gibi geçerli olur.

En kötü İngilizce öğretmeni olurum kısmını yeni görüyorum. Öğretmen olabilmek için üniversite okumanız şart. Özel ders ile İngilizce kursu veririm gibi düşünüyorsanız da dışarıda sizden çok daha iyi İngilizce bilen tonla insan olacak. Kendinizi hazırlamalısınız.

Merhaba, diplomalar arasında bir fark olmaması lazım ancak örgün eğitimde saçmalık buluyorsanız ilerde normal yaşantınızda, iş hayatında, insan ilişkilerinde de sayısız saçmalık olduğunu görecek ve sıkıntı yaşayacaksınız diye düşünüyorum, biraz daha uyumlu olmaya çalışmanızı dilerim.

Devlette ya da özel bir kurumda öğretmenlik için ya eğitim fak. bitirmeniz ya da gereklilikleri sağlayıp formasyon almanız lazım. (Üniversite Fizik mezunu iseniz Fizik öğretmeni olabilmeniz için mesela). Yoksa isterseniz hayatınızda okula gitmemiş olun, özel öğretmen olarak bir kuruma bağlı olmadan çalışabilirsiniz öğrenci bulabilirseniz.

Dışarıda işler düşündüğünüz gibi değil. Alabileceğiniz en iyi ve en yüksek eğitimi almaya bakın. İyi diye bildiğimiz üniversitelerin mezunlarının yüzüne bakmıyor kimse. Çoğu meslekte ilk işe girme süresi 6-12 ay. Siz yetişene kadar piyasa düzelir belki bilemem ama şu an korkunç bir rekabet var.

Üniversite okumadan nasıl ingilizce öğretmeni olacaksın? Yds'ye girip üniversite okumaktan bahsediyorsan olur. Yazılım çok geniş, eğer kendi başına öğrenebileceğini düşüyorsan öğrendikten sonra işler bulup onları yaparsan kazanırsın ama yazılımla ilgili bölüm okumak seni öne geçirecektir. Bence önceliğin üniversite olmalı. Senin potansiyelini ve neler yapacağını kimse bilmediği için kendin karar vermelisin, yazılımı çok iyi öğrenip freelance işler yapabileceğine inanıyorsan üniversite okumayabilirsin.

Alayli yazilimci olarak is bulma imkanina her zaman sahipsin ama universiteden mezun bir bilgisayar muhendisinin is bulma zorlugu su an 1X, matematik muhendisligi gibi baska bir bolumden mezun olup yazilimla ugrasmak isteyen birisinin is bulma zorlugu 2X - 3X, hic universiteden mezun olmayan birisinin bu alanda is bulma zorlugu ise 10X civari bir sey olur. Universitede mezun olmayip yazilim alaninda gelismek istiyorsan kendi isini yapman veya kendi basina cok iyi projeler uretmis olman lazim ki bazi sirketlerde ise girebilesin. Kurumsal yerler direkt diploma istiyor zaten.

Şahsen açıktan bitirdim eğitimi. Şu an memurun maaşını ikiye katlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…