Açık öğretimden örgün eğitime geçilebilir mi?

emirhanakgul9

Decapat
Daha fazla  
Dostlar açık öğretime geçmek istiyorum ama eğer çalışamazsam evde geri örgün eğitime geçebilir miyim, bunu öğrenmek istiyorum.

Selam, ilgili eğitim-öğretim senesinin başında örgün eğitim veren bir kuruma vereceğiniz bir dilekçe ile örgüne geçebilirsiniz.

Açık lisede;
  • 2. Dönemi tamamladıysanız bir sonraki sene örgünde 10. Sınıftan,
  • 4. Dönemi tamamladıysanız bir sonraki sene örgünde 11. Sınıftan,
  • 6. Dönemi tamamladıysanız bir sonraki sene örgünden 12. Sınıftan
Devam edebilirsiniz. Eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra örgündeki 2. dönemde geçme gibi bir fırsatınız bulunmamakta. 2014 senesinde açıktan örgüne geçişlerle alakalı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 29.09.2014 tarih ve 93 sayılı kararı var. Okuyabilirsiniz.

Yani biri mesela 9. sınıfta açığa geçti ve 10.sınıfta örgüne geçmek istiyor, bu kişi 11.sınıftan mı başlayacak? Ben bunun kredi ile belli olduğunu sanıyordum.

Düzenleme: yanlış hesap benim hatam.

@00PARZIVAL00 açık lisede önemli olan kredidir. Açık lisede kalma ve geçme olayı yok. Mezun olana kadar kayıt yaptırırsın, mezun olmak için gerekli şartları sağladığında da mezun olursun.
@atmosferabi bu yoruma ek olarak da şunu eklemek istiyorum, örgün eğitim veren lisenin birinden açık liseye geçtiğinde tekrardan örgün eğitime dönmek isteyeceğini düşünmüyorum Evde ders çalışamıyorsan da okula gidince de çalışmazsın zaten. Bu iradeye bağlı durum ve bunu bir şekilde aşman gerektiğini de düşünüyorum.

Reis bir deneyeceğim ama 2. dönem falan o mevzuyu anlamadım. Ben 11.sınıfım bu arada. 2 dönem bekleyeceksem örgün eğitime geçmeye hiç gerek kalmaz zaten.

2.dönem derken bu 15 tatilin olacağı dönemden bahsediyorsanız, ben gidip sorduğumda bana kayıt olabileceğimi söylemişlerdi, hatta onu bekliyorum. @atmosferabi, ben yanlış anlamışım yine galiba, özür diliyorum ben örgünden açığa geçme hakkında dediniz sandım.

@emirhanakgul9 ikinci dönem zaten açık liseye geçebilirsin. Şöyle söyleyeyim, açık lisede 11. sınıf 5 ve 6. döneme tekabül etmektedir. Altıncı dönemi başarılı bir şekilde bitirirsen seneye örgün eğitim veren liseye geçebilirsin. Arkadaş üstte tablosunu belirtmiş.

Sağ olasın reis. Aslında geçeceğim açığa ama nasıl çalışacağım hakkında bir fikrim yok. Yabancı dil bölümü okuyorum nereden çalışacağım ki. Kaynak kitap mı alıp çalışacağım hiçbir fikrim yok. Sayısal ve Tm'de YouTube vesaire içerik çok ama ben kendi bölümümde ileri ki konulardan habersizim zaten.

Bir de açık başvuruları ne zamana kadar?

Bazıları kredi sayısına göre sınıf düzeyi belirleniyor diyor. Doğrusu nedir?

Bazıları kredi sayısına göre sınıf düzeyi belirleniyor diyor. Doğrusu nedir?
Merhabalar, örneğin açıkta 1 ve 2. dönemin ortak derslerini tamamladıysanız örgündeki 10. sınıftan, 3 ve 4. dönemin ortak derslerini tamamladıysanız 11. sınıftan devam edersiniz. Açıköğretim Lisesinden Örgün bir liseye geçiş için aşağıdaki fotoğraf size yardımcı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…