Arkadaşlar açığa gececeğim ve annem açığa gecmemi pek istemiyordu, ondan uğraşamam dedi okula gelmekle git kendin aldır dedi. Şimdi ben kendimi açığa aldırabilir miyim, nasıl aldıracağım?
Arkadaşlar açığa gececeğim ve annem açığa gecmemi pek istemiyordu, ondan uğraşamam dedi okula gelmekle git kendin aldır dedi. Şimdi ben kendimi açığa aldırabilir miyim, nasıl aldıracağım?
Açık öğretimden, açık öğretime geçmek istediğinizle ilgili bir belge alıp annenize imzalatabilirsiniz. Ayrıca belgeyle beraber, biyometrik fotoğraf ve kimliğiniz arkalı önlü fotokopi çıktısını götürmeniz gerekiyor. Biyometrik fotoğrafınızın üzerinden en fazla 6 ay geçmiş olması gerekiyor. Küçüklük fotoğrafınız kabul edilmiyor.
Annenize o zaman bu durumu açıklayın isterseniz, kesin kalıcaksanız 1 sene kaybetmektense açığa geçip sene kaybetmeden devam etmek istediğinizi söyleyebilirsiniz denemediyseniz, kesin kalıyorsanız ama yani bu durum, kalmıyorsanız gitmeyi deneyebilirsiniz, tabii bu size kalmış. Ama açığa geçince kendiniz çalışmalısınız veya dershaneye vb. biyere falan gidebilirsiniz, ama her halükarda eğer sınavları geçemesseniz geç mezun olabilirsiniz.
Evrak için veli imzası yeterli ancak okulunuzdan belge almanız gerekiyor bunu da velisiz giderseniz vereceklerini sanmıyorum. Belki aileniz arayıp ben izin veriyorum vs derse verirler.
Evrak için veli imzası yeterli ancak okulunuzdan belge almanız gerekiyor bunu da velisiz giderseniz vereceklerini sanmıyorum. Belki aileniz arayıp ben izin veriyorum vs derse verirler.