Açık öğretime gitmek mantıklı m?

TurşuSuyu

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM: Kingston Fury 16 GB 5600 MHz DDR5 CL40
Ekran kartı: ASUS Dual RTX4060
Anakart: ASUS Prime A620M-E
İşlemci: Ryzen 7 7700X
Puanım düşük çalışmadan girdim mezuna kalsam daha iyi olur mu çünkü çalışacağıma inanıyorum bu sene yahut başlıkta dediğim gibi açık öğretim gitsem örgün eğitime geçiş yapabilir miyim? Görsellerde de okula gittiğimde böyle liste çıkardı.

Dosya Ekleri

• IMG_20240804_215604.jpg
    IMG_20240804_215604.jpg
    87,4 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20240804_215533.jpg
    IMG_20240804_215533.jpg
    209,7 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20240719_002725.jpg
    IMG_20240719_002725.jpg
    79,5 KB · Görüntüleme: 44
Çalışacağına kesin bir şekilde inanıyorsan açık öğretimden örgüne geçiş yapmak zaman kaybı olur sadece senin için diye düşünüyorum. Askerlik tecilin bitmediyse mezuna bırak tekrar çalış derim.

Çalışacağına kesin bir şekilde inanıyorsan açık öğretimden örgüne geçiş yapmak zaman kaybı olur sadece senin için diye düşünüyorum. Askerlik tecilin bitmediyse mezuna bırak tekrar çalış derim.

Hocam daha 17 yaşındayım lise benim bu sene bitti meslek lisesiydi bilgisayar programcılığı gibi bölümler olmasa bile puanımı yükseltmeyi düşünüyorum çalışıp çünkü bu puanla neredeyse hiçbir yer tutmuyor biraz da aile zorlaması olunca arada kaldım.

Ben olsam AÖF'ye giderim. Boşu boşuna 1 yıl kayıp etmeye gerek yok. Programcı olmak için okula gerek yok diploma için AÖF okurum.
Hem doğru hem yanlış. Evet programcılıkta en iyi diploman olsa bile elinden bir şey gelmiyorsa önemi yok fakat "diplomam olsun yeter" kafasında AÖF diplomasını aldığında hiçbir işe yaramaz "diplomayla" alan yerlerde. Çünkü aynı yetenek düzeyinde fakat daha hatırlı bir üniversiteden mezun olan öğrenci, AÖF mezunundan daha değerli görülür çoğu işveren açısından.

Kaldı ki bu tip meslek gruplarında çoğunlukla ülkede iş bulamayıp yurt dışına açılmak istiyor mezunlar. AÖF geçerli görmeyen pek çok ülke var özellikle Avrupa'da.

Hem doğru hem yanlış. Evet programcılıkta en iyi diploman olsa bile elinden bir şey gelmiyorsa önemi yok fakat "diplomam olsun yeter" kafasında AÖF diplomasını aldığında hiçbir işe yaramaz "diplomayla" alan yerlerde. Çünkü aynı yetenek düzeyinde fakat daha hatırlı bir üniversiteden mezun olan öğrenci, AÖF mezunundan daha değerli görülür çoğu işveren açısından.

Size katılıyorum hocam. Diplomam olsun yeter diyorsan 2 sene veya 4 sene okumanın anlamı da kalmıyor veya AÖF okusan bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı