Açık üniversite nasıl işliyor?

Shura12

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, okula gitmeden çalışıyorum. YKS'ye de öylesine, açıktan bir bölüm yazarım diye girmiştim. 500k sıralama yaptım, sözel 200k. Örgün öğretimle İstanbul'da bir yere giremiyorum sanırım. Doğru düzgün açıktan okumayı düşünüyorum da, nasıl işliyor bu açık üniversite?

Merhaba, okula gitmeden çalışıyorum. YKS'ye de öylesine, açıktan bir bölüm yazarım diye girmiştim. 500k sıralama yaptım, sözel 200k. Örgün öğretimle İstanbul'da bir yere giremiyorum sanırım. Doğru düzgün açıktan okumayı düşünüyorum da, nasıl işliyor bu açık üniversite?

Online canlı dersler oluyor katılma zorunluluğu yok sonrasında derslerin tekrarını falan da izleyebiliyorsun ya da PDF üzerinden de çalışabilirsin okulun belirlediği gün sınavlara girip,
YKS'de olduğu gibi gözetmen eşliğinde sınav kağıdından çözüp sonrasında cevapları optiğe kodluyorsun.

Online canlı ders her AÖF'te yok. Seçtiğiniz üniversiteye göre nasıl çalışacağınız da değişir o yüzden. Ben iki farklı AÖF'te okudum, örgün de okudum. O yüzden her türlü PDF + soru çözümü ile derslere çalışıp ardından vize ve finalde sınava girip optiğe doldurup çıkacaksınız diyebilirim. Bazı üniversiteler yaz okulu açar. ATA AÖF üstten ders alımına dönem içinde izin vermez ama Anadolu AÖF verir. Ayrıca Anadolu AÖF bütünlemesi yok fakat ATA AÖF'te bütünleme var falan. Biraz üniversiteye göre değişir. Araştırın yani.

Online canlı ders her AÖF'te yok. Seçtiğiniz üniversiteye göre nasıl çalışacağınız da değişir o yüzden. Ben iki farklı AÖF'te okudum, örgün de okudum. O yüzden her türlü PDF + soru çözümü ile derslere çalışıp ardından vize ve finalde sınava girip optiğe doldurup çıkacaksınız diyebilirim. Bazı üniversiteler yaz okulu açar. Ata AÖF üstten ders alımına dönem içinde izin vermez ama Anadolu AÖF verir. Ayrıca Anadolu AÖF bütünlemesi yok fakat ata AÖF'te bütünleme var falan. Biraz üniversiteye göre değişir. Araştırın yani.

Aslında üstte yazdığım yazıyı Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi için yazmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı