Açık Yara Kıl Dönmesi Ameliyatı

kotlinist

Hectopat
Selamlar. Yarın açık yara tekniği ile kıl dönmesi ameliyatı olacağım. Daha önce bu teknik ile ameliyat olanlardan bilgi rica ediyorum. Ameliyat sonrası yaşamlarını nasıl etkiledi, uzun süreli ağrı yaşadılar mı, tuvaletlerini yaparken bir sıkıntı yaşadılar mı merak ediyorum. Bunun yanında doktorum ameliyat sonrası pansuman yapmana gerek yok sadece her gün bebe şampuanı ile yıkayacaksın dedi ama açık yara ile ameliyat olanlarda pansuman olduğunu okudum. Son gece büyük stres yaşıyorum gerçekten.

Merak etmeyin, ameliyattan sonraki bir hafta yürürken veya oturup kalkarken biraz sızı hissedebilirsiniz, fakat kendinizi çok zorlamadığınız sürece tuvaletteyken veya oturma/yatma pozisyonundayken herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezsiniz. Korkmanızı gerektirecek bir durum yok, doktorunuzun söylediklerine uyun yalnızca.

Fenol tedavi seçeneğiniz var mıydı? Yoksa doktorunuz direkt olarak ameliyat mı tavsiye etti? Bana da ilk gittiğim doktor ameliyat demişti ancak başka bir doktor fenol tedavi uyguladı. Çok da memnun kaldım.

Teşekkürler. İnternette resimlere baktım da fena açıklık oluyormuş.
Geçmiş olsun hocam.
Teşekkürler.
Geçmiş olsun hocam.

@Rosseckx
Teşekkürler.
Fenol tedavi seçeneğiniz var mıydı? Yoksa doktorunuz direkt olarak ameliyat mı tavsiye etti? Bana da ilk gittiğim doktor ameliyat demişti ancak başka bir doktor fenol tedavi uyguladı. Çok da memnun kaldım.
Yok direkt olarak açık teknik dedi. Hatta ilk olarak lazer seçeneği var mı dedim evet var ama tekrarlama riski yüksek olduğundan sana açık yarayı uygun görüyorum dedi.

Maalesef ben kapalı olarak ameliyat oldum. Açık bırakılınca nüks oranı baya azalıyormuş diye biliyorum. Kapalı kadar belli bir süre rahatsız ediciliği yok ama o az rahatsızlığı uzun vadeye yayıyor. Doktor öyle diyorsa bir bildiği vardır. Her doktorun yöntemi ve hastanın gerekliliği farklılık gösteriyor. Eğer ameliyat konusunda bir endişen varsa kesinlikle rahat ol. Ameliyattan keyif bile aldım diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…