mgamsiz Kilopat Katılım 13 Şubat 2015 Mesajlar 122 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Mayıs 2015 #1 Aşağıda yazacağım cümlede hangi noktalama işareti kullanılmalı, aslında biliyordum ama aklıma gelmedi. Oyun denilince akla çeşitli şeyler gelebiliyor () masa oyunları, çocuk oyunları, zeka oyunları... ":" idi diye biliyorum. Son düzenleyen: Moderatör: 25 Mayıs 2015
Aşağıda yazacağım cümlede hangi noktalama işareti kullanılmalı, aslında biliyordum ama aklıma gelmedi. Oyun denilince akla çeşitli şeyler gelebiliyor () masa oyunları, çocuk oyunları, zeka oyunları... ":" idi diye biliyorum.
son_goku Kilopat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 23 Temmuz 2012 Mesajlar 4.981 Makaleler 12 Yer İzmit Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Mayıs 2015 #2 Dediğiniz gibi iki nokta ( : ) kullanılır. Kendisinden sonra açıklama yapılacak cümlenin sonunda kullanılır: Bu kararın istinat ettiği en kuvvetli muhakeme ve mantık şu idi: Esas, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. (Atatürk) Kendimi takdim edeyim: Meclis kâtiplerindenim. (Falih Rıfkı Atay) Genişletmek için tıkla... İki nokta - Vikipedi
Dediğiniz gibi iki nokta ( : ) kullanılır. Kendisinden sonra açıklama yapılacak cümlenin sonunda kullanılır: Bu kararın istinat ettiği en kuvvetli muhakeme ve mantık şu idi: Esas, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. (Atatürk) Kendimi takdim edeyim: Meclis kâtiplerindenim. (Falih Rıfkı Atay) Genişletmek için tıkla... İki nokta - Vikipedi