Bu sene ilk kez YKS'ye girdim ve açık öğretimi tercih ettim, hiç kayıt deneyimim olmadığı için sitesinde biraz takılıp incelemek istedim. Gözüm 2. üniversite'ye takılmıştı çünkü daha önce hiç duymamıştım, başvuru detaylarını incelemek ümidiyle tıkladım, okudum kabul ettim kısımlarını yaptım direkt başvuru yerine attı.
Başvurular kısmında "başvuruya başlandı" yazıyor kimlik bilgilerimi hala doldurmadığım için devam edemiyorum, iletişim numaralarından arayıp bilgi almak istediğimde oradaki kişi geri alabileceğimi söyledi ancak öyle bir yer yok. Sorum şu başvurumun böyle kalması bir sorun teşkil eder mi? Halihazırda açıköğretimi zaten kazandım.
Bu yüzden herhangi bir sorun yaşamak istemiyorum. 18 yaşımı doldurmadığım için askerlik kısmını dolduramıyorum çünkü e-Devlet'te askerlilik zorunluluğum yok gözüküyor şu an, kimlik doğrulamada ise seçmem için sadece "muaf, yaptı, tecilli, ikinci üniversite" seçenekleri var.
Ayrıca şöyle bir bilgilendirme mesajı gördüm "ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz." sadece başvuru yaptığım için bu beni kapsamaz değil mi?