Açıkta kaldım ve mezuna bıraktım

siberci013

Picopat
Arkadaşlar tercih yapmıştım ancak açıkta kaldım. Mezuna kalma kararı aldım. EA'dan YBS için hazırlanacağım. Bir tavsiyeniz var mı?

@PARASIZ ERKEK

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten ek tercihe kadar ünilerin %99.8'si doldu imkansıza yakın bence de mezuna bırakmak en mantıklısı.

Öncelikle geçmiş olsun. Tercihleriniz gelmediği için OBP'niz kırılmayacak fakat YBS bölümleri bu sene çok yükseldi. Geçen sene 172.000 ile kapatan Bandırma YBS, 126.000 sıralamaya gelmedi. İskenderun Teknik ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi YBS bölümlerinin taban sıralamaları, depremden kötü etkilenen bir bölgede yer aldıkları için geçen seneye göre düşse de geri kalan Devlet Üniversitelerindeki YBS'ler sağlam yükseldi. Örnek veriyorum, eğer hedeflediğiniz Üniversitedeki YBS bölümü bu sene 100.000 ile kapatmışsa orayı 2024'te kazanmak için ilk 60.000'e girmeniz lazım. Böyle düşünürseniz kendiniz için daha sağlam bir planlama yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…