Açıktan okumanın faydaları ve zararları nelerdir?

Makaleler
2
Yer
Sakarya
11. sınıfa gidiyorum. Açığa geçme gibi bir düşüncem var. Zaten eşit ağırlık okuyorum ve tek anlamadığım ders matematik. Diğerlerini çok rahat hallederim herhalde. 12. sınıfta özele geçebilirim. Veya özele geçmeyip sadece dershaneye de gidebilirim 12. sınıfta. Şu an okulu salıp, çalışasım var. 18-19 yaşımda da pasaport alıp yurt dışına gitmeyi düşünüyorum. Aklımda sırf gezmelik birkaç tane ülke var. Onlardan sonra da yaşamak için Amerika'ya gidebilirim. Şu anlık planım böyle. Ailemin beni destekleyecek kadar maddi durumu bulunuyor.

Sizce geçmeli miyim?

Faydaları;
-Tüm vaktin sana ait olur.
Zararları;
-Üniversite için bilgi birikimi sağlamaz. Çünkü açık zaten sadece liseyi bitirmek isteyenlerin yeridir genelde.
-Ders anlatacak veya anlamadığın yerleri soracağın bir öğretmenin yok. Kendinin öğretmeni olacaksın.
-Sınavları bana göre çok basitti işte bu yüzden üniversite sınavı da zor olduğunu için ciddi anlamda emek harcamanız gerekir.
-Verdikleri kitapların sadece dil ve sözel derslerinin açık lise versiyonu kitapları var ama matematik, fizik gibi derslerin kitaplarını lisedeki ders kitaplarının aynısını veriyorlar çalışmanız için.
Bilirsiniz ki hangi matematikçi matematik ders kitabından ders işler? İşte bu yüzden sayısal dersler için başka kaynaklara başvurmanız gerekir.
Daha büyük üniversite hedefiniz varsa çok zor olur.
Şu anlık aklıma gelenler bunlardır.

Şu an eşit ağırlık öğrencisiyim zaten. Amacım çok büyük üniversiteler değil. Dediğim gibi Uluslararası Ticaret istiyorum. Herhalde çok zor değildir.

Öğretmen konusuna gelince, soru sorabileceğim birkaç öğretmene sahibim. En kötü dershaneye giderim.

Kitap demişsiniz. Kitap mı veriyorlar? Bir de sınavları ne kadar kolay oluyor?

Elbette veriyorlar nereden çalışacaksınız yoksa?
Ama dediğim şekilde sayısal derslerin kitapları okuldaki kitapların aynısı.
Çalışan için kolay ama çalışmazsan elbette zor gelir ama genel anlamda benim için basitti.

Faydaları:
  • Hoca dırdırı çekmezsin.
  • Egolu hocalarla uğraşmazsın.
  • Çokça vaktin olur.
  • Okulla uğraşmazsın.
  • Performans ödevi, proje ödevi vs. gibi saçmalıklarla uğraşmazsın.
Eksileri:
  • Yatarsan sıkıntı, tek eksisi bu.

Ben işe de gitmek istiyorum aslında. Çalışmak için geçmeyi düşünüyorum. Seneye zaten dershaneye giderim herhalde.

@334155, geçin. Faydası çok.

@334155, geçin. Faydası çok.
Ya hocam bana kalsa çoktan geçeceğim de ailem ters bakıyor. Zaten hiçbir fikrimiz uyuşmuyor. İşe girip çalışayım diyorum, yok gene çok tersler. Oku da işsiz kal, yeter ki oku diyorlar. Hatta bana bakarlarmış.

Bilmiyorum. İkna edebilirsem 2. dönem geçeceğim.

Çünkü açık zaten sadece liseyi bitirmek isteyenlerin yeridir genelde.
Maalesef yanlış. Son zamanlarda okulu zaman kaybı olarak gören ve saat olarak daha fazla çalışmak isteyen öğrenciler için bir seçenek oldu açık lise.
Ders anlatacak veya anlamadığın yerleri soracağın bir öğretmenin yok. Kendinin öğretmeni olacaksın.
YouTube'da insanın istemeyeceği kadar insan konu anlatıyor. Ek olarak soru çözüm uygulamalarında hocaya soru sorup cevabını alınabiliyor. Ki zaten okulda da hocalara sorulan soruların %60'ı cevapsız kalıyor, yanıtlanmıyor. En azından benim tecrübe ettiğim kadarıyla böyle.

Faydalarına gelirsek @333365 zaten gerekli açıklamayı yapmış. Evde disiplinli bir şekilde çalışabilecek, salmayacak, çalışma saatlerini arttırmak isteyen öğrenciler için bir kurtuluş kapısıdır açık lise. Ancak bunun kişisel bir tercih olduğunu da unutmamak gerekiyor.
Yazdığım mesajlar YKS sınavında yüksek hedefleri olan kişiler için geçerlidir. Sadece lise diplomam olsun diyenler için açık lise başka bir konu. Bu mesajlarımla pek bir ilgisi yok.

Ben sınavlara gittiğimde öğrenciden çok ebeveyn görüyordum.
Laf ile harman olmaz evde disiplin çok zor bir iştir dediğim gibi insanın kendisine bağlıdır.
Açık liseyi okumuş ve tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum edebiyat yapan biri olarak değil.
Açık lise üniversite için çok bilgi birikimi sağlamaz, kendisi ilerletecek.
Katılmıyorum ilk dediğinize çünkü açık liseye gidenlerin çoğu ders çalışmıyordu bile önceden sorulmuş soruların cevaplarını ezberlemeye çalışıyorlar ve zor zoruna mezun oluyorlardı.
Ben hepsini çalışarak kolay şekilde mezun oldum.
Tek kar zamanın senin olacak. Diğer faydaları psikolojik nedenler olarak sıralamış diğer arkadaş ben eğitimsel bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…