Açıktan üniversite nasıl okunur?

zoin

Hectopat
Selam arkadaşlar, lisede son sınıfa geçtim ilk hedefim bilgisayar mühendisliğiydi ama gözlerim Miyop ve Astigmat, bundan dolayı okusamda bir süre sonra bu mesleği devam ettiremeyeceğim. O yüzden aklıma elektik-elektronik mühendisliği geldi ama maddi durum açıdan ailem nasıl yapacak bilmiyorlar bana açıktan okumamı, çalışmamı söylüyorlar. Kocaeli'de oturuyorum ve Kocaeli üniversitede bu bölüm varmış üniversitede, açıktan nasıl oluyor bilmiyorum detaylıca anlatabilir misiniz? Sadece sınavları geçsem yetermiş.

TYT AYT sınavına girip aldığın puanla tercih yapacaksın dostum 2 yıllık açıktan bir bölüm istiyorsan TYT puanını baz alacaksın 4 yıllık bir açık bölüm istiyorsan genel puanını ve sıralamanı seçip tercih yapacaksın normal üniversite tercihi yapar gibi 24 hakkın oluyor. Bir de ekstra harç parası ödemen gerekiyor dönemlik bir ücret veriyorsun.

2 yıllık bölümlerden hiçbir şey olunmuyor bunu kendi gözlerimle gördüm mecbur 4 yıllık okuyacağım ama ekstra para vermek bana saçma geldi, bu arada eğitim nasıl olacak yani hem çalışıp hem de nasıl eğitim göreceğim onu anlamıyorum sınavı geçmem için bilmem lazım.

Oncelikle para mevzsuna degineyim her donem donemlik ucret ediyorsun egitim ise 1 donem ortalama 8-10 hafta suruyor tum haftalarin dersleri notlari videolar sisteme yukleniyor calisma sorularida ilk haftadan sisteme yukleniyor sen ise devam zorunlulugun yok girip izliyorsun yoklama muhabbeti yok açikta sen istedigin zaman gir izle sinav tarihleri belli oluyor sistemden sonra sinav merkezi YKS'deki gibi bolge seciyorsun herkes evine en yakin bolgeyi seciyor genelde sonra sinavdan once yerler belli oluyor YKS mantigi gibi giris belgeni cikartip sinavlara giriyorsun sinavlarda 20 soru oluyor kitapçık seklinde YKS'deki gibi. 2 yıl bilgisayar programciligi okuyup DGS ile normal universitelerde tamamlayabiliyorsun 2 yıllikların boyle bir avantaji var bilgisayar muhendisligi yazilim tamamlayabilirsin bilgisayar programciligi okuyup DGS sinavina girme hakkin oluyor.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler ama ben bilgisayarı bıraktım onun yerine makine ya da elektrik elektronik düşünüyorum yine de sağ olun çok yardımcı oldunuz aslında açıktan okumak daha mantıklıymış hem çalışırım hem eve geldiğimde video izler çalışırım. Şimdi anlamak için tekrar ediyorum bu son seneyide okuduktan sonra üniversite sınavına giriyorum, üniversite olarak Kocaeli Üniversitesi eğer onu kazanırsamda oraya gidip açık okuyacağımdan bahsedeceğim sanırım işlemler hallolduğunda dönem başı ücretini veriyorum o üniversitenin sistemide bana ders notunu, testleri atıyor ve kendim çalışıyorum doğru mu? (olursa 4 yıl okuyacağım bu arada(1. yılıda tamamladıktan sonra stajlara başlarım))

Hocam yavaş yavaş kafama oturdum üniversitede dirket açığa geçilmiyormuş 2 yıl okuyup DGS sınavı ile açığa gidiyormuşuz dayımda öyle yaptı. Bu sene her gün başım ağrıya ağrıya çalışacağım ve inşallah Kocaeli Üniversitesi'ni kazanacağım. Ya elektrik ya da makine mühendisliği düşünüyorum yavaş yavaş onu da netleştiririm.

Son düzenleme:

Dostum kocaelinde acık ogretim yok uzaktan ogretim var bildigim kadariyla açık öğretim İstanbul Eskişehir Erzurum da var benim bildigim uzaktan egitimde devam zorunlulugu var açık öğretim gibi degil haftalik ilerliyor Online sekilde biraz arastirin iyice kocaelinde açikda olabilir ama uzaktan egitim var diye biliyorum ben

Benim dayım Konya'da okudu ama açığa geçebildi Kocaeli'de yapamaz mıyım şimdi.

Benim dayım Konya'da okudu ama açığa geçebildi Kocaeli'de yapamaz mıyım şimdi.

Dostum Kocaeli uni de açık öğretim varsa okursun yoksa İstanbul Eskişehir Erzurum'da okuyabilirsin bu unilerde AÖF var yine bir arastir. Sehir olarak soylemedim İstanbul unisinde Anadolu uni ve Atatürk Erzurum

Dostum Kocaeli uni de açık öğretim varsa okursun yoksa İstanbul Eskişehir Erzurum'da okuyabilirsin bu unilerde AÖF var yine bir arastir. Sehir olarak soylemedim İstanbul unisinde Anadolu uni ve Atatürk Erzurum.

Bu kötü oldu ya keşke olsaydıda 2. yılda DGS sınavını yapıp açığa geçtiğimde babamla çalışırdım işi biraz daha iyi anlardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…