Çözüldü Açılan port dışarıdan kullanılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

363652

Megapat
Makaleler
3
ISS: Türksat
Modem: UBEE
OS: Linux (Gentoo, Artix, Debian sistemlerimin hepsinde sorun var, dağıtım ile alakalı değil.)

Örnek olarak modem arayüzünden 80 portunu bilgisayarıma yönlendiriyorum, test için nginx'i başlatıyorum. localhost'a bağlandığımda sorun yok, yani nginx çalışıyor.
1671979504910.png
Local'deyken IP adresiyle bağlanmaya çalıştığımdada açılıyor.
1671979592963.png

Ev internetine bağlıyken site telefonda da açılıyor.

2.png
Ama Local'den çıkıp Mobil Veri ile girmeyi denediğimde zaman aşımı hatası alıyorum.
1.png

1671980371815.png

@Disty

Çözüm
Harici IP adresine niye bir şey girdiniz?
O IP adresini kullananlar dışında kimse giremez, bu da dışarıdan girememeniz demek.

Bir de IP adresiniz 178 ile başlıyor, CGNAT olma olasılığı var. (172 ile karıştırmışım.)
İnternetteki IP adresiniz ile aynı mı diye kontrol edin.
ISS: Türksat.
Modem: Ubee.
OS: Linux (Gentoo, artix, Debian sistemlerimin hepsinde sorun var, dağıtım ile alakalı değil.)

Modem arayüzünden yönlendirme yapıp 80 portunu bilgisayarıma yönlendiriyorum, test için nginx'i başlatıyorum. localhost'a bağlandığımda sorun yok, yani nginx çalışıyor.
Local'deyken IP adresiyle bağlanmaya çalıştığımdada açılıyor.
Eki Görüntüle 1613153

Ev internetine bağlıyken site telefonda da açılıyor.

Eki Görüntüle 1613164
Ama Local'den çıkıp mobil veri ile girmeyi denediğimde zaman aşımı hatası alıyorum.

Eki Görüntüle 1613173

@Disty

Ngrok ile port açmayı deneyin.

O IP adresini kullananlar dışında kimse giremez, bu da dışarıdan girememeniz demek.

Bir de IP adresiniz 178 ile başlıyor, CGNAT olma olasılığı var. (172 ile karıştırmışım.)

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam ağ işlerinde pek bilgim yok, aklımda kalanlarla deniyorum.
Harici IP adresine 0.0.0.0 girdim, oldu. Teşekkürler :)

Lokal ağdan kendi IP adresine bağlanman mümkün. Lakin dışarından kendi IP adresinize bağlanamazsınız. CGNAT arkasındasınız.
CGNAT havuzunda değilim hocam. Local'den test için bağlanmıştım.

Bir de IP adresiniz 178 ile başlıyor, CGNAT olma olasılığı var.
Yok hocam, baya önce müşteri hizmetlerini arayıp çıktım CGNAT havuzundan. Dışarıya görünen IP ile arayüzdeki IP aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı