Açılışta aralıklı 2 bip sesi geliyor ve görüntü yok

• Konuyu başlatan cozz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.832

cozz

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayar açılırken bip sesi geliyor aradan 2-3 saniye sonra tekrardan kısa bip sesi geliyor. Ekranda da görüntü yok. Ne yapmam lazım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Edit: Ekran kartını söküp denediğimde 1 uzun 3 kısa bip sesi ardından 1 kısa bip sesi geldi.

Bip seslerinin kodlarına baktığım kadarıyla tek bip sesi anakart arızasına tekamül ediyor
2 adet geliyorsa sebebi RAM olma ihtimali yüksek imkan varsa başka bir PC'den RAM takıp deneyerek biraz daha netleşmiş olur durum.

işlemcinin soğutucusunu değiştirdin mi hiç?

Ekran kartı takılıyken 2 kere kısa bip sesi ama aralarında çok fark var internettekiler gibi değil.
Ekran kartını çıkarınca 1 uzun 3 kısa bip sesi geliyor.

Allah allah… çünkü kullanım kılavuzunda sadece 1 uzun ve 2 kısa bip gözüküyor başka 2 tane olan bip türü yok.

Ekran kartını söküp taktıktan sonra böyle bir problem oldu o yüzden ekran kartından şüpheleniyorum ama birazdan çalışan RAM ile deneyeceğim.

Allah allah… çünkü kullanım kılavuzunda sadece 1 uzun ve 2 kısa bip gözüküyor başka 2 tane olan bip türü yok.

Şöyle söktüğünde algılamadığı için 1 uzun 3 kısa veriyor ama normal takılıyken 2 kısa veriyor oda otomatikman RAM'e bağlanıyor sonuç.

O yapmaz bildiğim kadarıyla çünkü soğutucu olmadan açılabiliyor PC direk olarak.

Hep söylerim buradada söyleyeyim bare. CMOS pilini çıkartıp gözlemleyebilir misin?

Bip seslerinin birbiriyle alakası yok gibi sanki bilgisayar hızlıca kapanıp tekrar açılmış gibi düşünüyorum ben.

Bip seslerinin birbiriyle alakası yok gibi sanki bilgisayar hızlıca kapanıp tekrar açılmış gibi düşünüyorum ben.

RAM'lar yanmış olabilir başıma geldi benim de RAM mevzusu maalesef hiç iç açıcı bir durum değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…