Açılışta çıkan "Disk hataları onarılıyor" yazısı

• Konuyu başlatan pc1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.015

pc1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX580 8GB / Ryzen5 3600 / 16x16=32GB RAM / B450M anakart /500GB sata ssd 320GB HDD / 600w 80 psu
PC'yı her açtığımda disk hataları onarılıyor, 1 saatten uzun sürebilir yazısı çıkıyor ve son 5 saattir açılmadı.

1-) İlk olarak Windows + R tuşlarına birlikte basarak çalıştır ekranını açıyoruz. Açılan kutucuğa regedit yazıp enter yapıyoruz.

2-) Gelen ekranın sol tarafından sırasıyla aşağıdaki adımları uyguluyoruz;

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager

Açılan orta bölümden BootExecute yazan yere çift tıklıyoruz. Gelen ekrandaki aşağıdaki değeri siliyoruz ve Tamam butonuna tıklıyoruz;

autocheck autochk *

windows-disktarama.png

Bu işlemden sonra açılışta disk tarama bölümü karşımıza gelmeyecektir.

Not: Diskiniz gerçekten sorunlu olabilir.

1-) İlk olarak Windows + R tuşlarına birlikte basarak çalıştır ekranını açıyoruz. Açılan kutucuğa regedit yazıp enter yapıyoruz.

2-) Gelen ekranın sol tarafından sırasıyla aşağıdaki adımları uyguluyoruz;

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager

Açılan orta bölümden BootExecute yazan yere çift tıklıyoruz. Gelen ekrandaki aşağıdaki değeri siliyoruz ve Tamam butonuna tıklıyoruz;

autocheck autochk *

windows-disktarama.png

Bu işlemden sonra açılışta disk tarama bölümü karşımıza gelmeyecektir.
PC hiç açılmıyor.
16734753110168274116099188095208.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tamamlandındada tekrar disk hataları onarılıyor yazısı çıkıyor. Sonra tekrar bu geliyor kısır döngü halinde.
Windows açıldığında yukarıda paylaştığım adımları uygulayın ve bu programla diski taratın:

O işlemi yarıda kesmeyin. PC açık kalsın.

Bu işlemden sonra normale dönüyor mu? Restart öncesi.

Hayır bu hata olmadan önce zaten PC siyah ekran falan veriyordu .sihost.exe hata veriyordu. PC de hiçbir şey yapamıyordum. Ben de Shift ve yeniden başlata bastım ve onar seçeneğinden formata bastım. Bunlar başıma geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı