Açılışta Hata Mesajları ve Mavi Ekran Hatası

onur_apaydin

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci :)
Casper marka bir dizüstü bilgisayarım var. 2 3 gündür ya mavi ekran hatası ya açılışta yazan İngilizce hata cümleleri ya da sorunsuz açılması gibi değişik olaylar yaşıyorum. İlk olarak "CRITICAL PROCESS DIED" kodlu bi mavi ekran hatası aldım. Bilgisayar bu hatayla ilgili bilgi topluyor yeniden başlatılacak gibi uyarı mesajı yazıyordu. Fakat acelem vardı ve onu beklemeden bilgisayarı kapattım. Bilgisayarı tekrar açmaya çalıştığımda açılmamıştı. Ben de uğraşmak istememiştim ve format attım.

3-5 gün sonra "KERNEL DATA INPAGE ERROR" kodlu mavi ekran hatası aldım. Yine format atmayı denesem de 'Windows'u nereye kurmak istersiniz?' bölümünde C:, D: bölümlerini görmek yerine 2048 GB, boş alanı %0 olan, silinmeyen bir disk gözüküyordu. Ama benim hard diskim 750 GB. BIOS'ta da hard diskim gözüküyordu. 1 gün kadar bilgisayarı açmadım. Bilgisayarı tekrar açtığım zaman sorunsuz açıldı. Bilgisayarı açık bırakıp 3-4 saat sonra baktığımda shell yazan birkaç satır gördüm. CTRL+ALT+DEL yapıp bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sefer "Bl Initialize Library failed 0xc00000bb" yazan hatayla karşılaştım. Tekrar yeniden başlattım. Bu sefer de "Start PXE over ipv6" hatası aldım LAN kablosunu çıkarıp yeniden başlattım.

received_487181258281169.jpeg

Boot menüsü açıldı. HDD'yi seçtiğimde yine boot menüsünü açıyordu. BIOS ayarlarını sıfırladım tekrar başlattım açıldı. Sanırım hard diskte bir sorun var. Değiştirmem şart mı? Adını bilmiyorum ama hard diski tamamen silip düzelten bir program duymuştum. O program işime yarar mı? Yoksa hata başka bir şeyden mi kaynaklanıyor? Teşekkürler :)

Shell dediğim ekranda bunlar yazıyordu.
19883716_487278344938127_683823670_n.jpg

Casper marka bir dizüstü bilgisayarım var. 2 3 gündür ya mavi ekran hatası ya açılışta yazan İngilizce hata cümleleri ya da sorunsuz açılması gibi değişik olaylar yaşıyorum. İlk olarak "CRITICAL PROCESS DIED" kodlu bi mavi ekran hatası aldım. Bilgisayar bu hatayla ilgili bilgi topluyor yeniden başlatılacak gibi uyarı mesajı yazıyordu. Fakat acelem vardı ve onu beklemeden bilgisayarı kapattım. Bilgisayarı tekrar açmaya çalıştığımda açılmamıştı. Ben de uğraşmak istememiştim ve format attım.

3-5 gün sonra "KERNEL DATA INPAGE ERROR" kodlu mavi ekran hatası aldım. Yine format atmayı denesem de 'Windows'u nereye kurmak istersiniz?' bölümünde C:, D: bölümlerini görmek yerine 2048 GB, boş alanı %0 olan, silinmeyen bir disk gözüküyordu. Ama benim hard diskim 750 GB. BIOS'ta da hard diskim gözüküyordu. 1 gün kadar bilgisayarı açmadım. Bilgisayarı tekrar açtığım zaman sorunsuz açıldı. Bilgisayarı açık bırakıp 3-4 saat sonra baktığımda shell yazan birkaç satır gördüm. CTRL+ALT+DEL yapıp bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sefer "Bl Initialize Library failed 0xc00000bb" yazan hatayla karşılaştım. Tekrar yeniden başlattım. Bu sefer de "Start PXE over ipv6" hatası aldım LAN kablosunu çıkarıp yeniden başlattım.

Eki Görüntüle 246706

Boot menüsü açıldı. HDD'yi nseçtiğimde yine boot menüsünü açıyordu. BIOS ayarlarını sıfırladım tekrar başlattım açıldı. Sanırım hard diskte bir sorun var. Değiştirmem şart mı? Adını bilmiyorum ama hard diski tamamen silip düzelten bir program duymuştum. O program işime yarar mı? Yoksa hata başka bir şeyden mi kaynaklanıyor? Teşekkürler :)

Shell dediğim ekranda bunlar yazıyordu.
Eki Görüntüle 246722

windows uefi kurulum ise o sıkıntı çoğu kişide var hddniz bozuk değildir büyük ihtimalle bir daha yaşarsanız format atun

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı